Rôzne

O podchode na Trnavskom mýte sa rozhodne už tento týždeň. Ako bude vyzerať?

Už budúci rok by podchod na Trnavskom mýte mohol vyzerať možno aj ako ten na Hviezdoslavovom námestí – čistý, bez zápachu a podivných ľudí.

Ilustračný obrázok k článku O podchode na Trnavskom mýte sa rozhodne už tento týždeň. Ako bude vyzerať?
3
Galéria
Zdroj: Immocap Group/Staura

O podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie prejavili záujem dvaja investori. Jedným z nich je vlastník blízskeho obchodného domu Central.

Ako by mohol podchod vyzerať

O dlhodobý prenájom priestorov pod Trnavským mýtom majú záujem spoločnosti Immocap Group, a. s. – investor obchodného domu Central v bezprostrednej blízkosti podchodu a STAURA, s. r. o. – spoločnosť, ktorá v podchode už v súčasnosti prevádzkuje niektoré prevádzky.

Ako informoval DenníkN, firma Immocap Group chce podchod v noci zatvárať, s tým však mesto nesúhlasí. Firma Staura navrhuje do podchodu nainštalovať kamerový systém s 24-hodinovou strážnou službou.

Obe firmy majú s podchodom veľké plány ktoré zahŕňajú aj rekonštrukciu okolia či zastávok MHD.

Čítajte aj: Zanedbané Trnavské mýto stále desí Bratislavčanov

Rekonštrukcia je nutná

Podchodom na Trnavskom mýte prejde denne tisícka ľudí. Eskalátori pritom často nefungujú, osvetlenie je rozbité, v priestoroch sa drží zápach či podivní ľudia, v prevádzkach sa v minulosti zdržiavali potkany.

Okrem toho chýbajú bezbariérové vstupy, mamičky s kočíkmi či ľudia na invalidných vozíkoch bez pomoci podchodom neprejdú. Všetky tieto katastrofy by už o rok mohli byť minulosťou.

Víťaza, ktorý podchod zrekonštruuje a skultúrni, vyberú mestskí poslanci na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Víťazná firma dostane podchod do prenájmu na 15 rokov.

Čítajte aj: O podchod na Trnavskom mýte a jeho okolie prejavili záujem hneď dvaja investori

Podchod na Trnavskom mýte
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM