Kultúra Správy

O chudobe bude v Bratislave diskutovať Iveta Radičová aj kardinál Gianfranco Ravasi

Slovensko navštívi v utorok 22. novembra kardinál Gianfranco Ravasi, predseda Pápežskej rady pre kultúru. Bude rozprávať o chudobe.

Ilustračný obrázok k článku O chudobe bude v Bratislave diskutovať Iveta Radičová aj kardinál Gianfranco Ravasi
Zdroj: TASR

Kardinál stojí za iniciatívou „Nádvorie hľadajúcich“, ktorá podporuje dialóg medzi veriacimi a neveriacimi. Vystúpi na slovenskej podobe tohto podujatia, ktorého témou sú nové prejavy chudoby, príčiny a východiská. Diskutovať príde aj bývalá predsedníčka vlády SR Iveta Radičová.

Prednesú príhovory

Obaja hostia prednesú v rámci podujatia svoje príhovory. Po nich budú o téme chudoby za okrúhlym stolom hovoriť Katarína Hulmanová (Fórum kresťanských inštitúcií), Anton Marcinčin (splnomocnenec vlády SR pre podporu najmenej rozvinutých okresov), Andrej Bán (fotograf a novinár) a Jozef Mikloško (Úsmev ako dar).

Označenie „Nádvorie hľadajúcich“ odkazuje na staroveké nádvorie Jeruzalemského chrámu vyhradené pre Nežidov, ako symbolické miesto stretnutia a dialógu.

Zrod iniciatívy s týmto názvom spadá do pontifikátu Benedikta XVI. Doteraz sa uskutočnilo niekoľko desiatok takýchto akcií po celom svete. Zúčastnili sa na nich popredné osobnosti z oblasti vedy, politiky, filozofie alebo umenia.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM