KAW Samospráva

Nových ihrísk v Petržalke nikdy nie je dosť. Pribudlo ďalšie - multifunkčné

Aj deti z najväčšieho sídliska rady sedia za počítačom a držia v ruke mobily. Teraz majú o dôvod viac, aby ich na chvíľu odložili bokom.

Ilustračný obrázok k článku Nových ihrísk v Petržalke nikdy nie je dosť. Pribudlo ďalšie - multifunkčné
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Deti zo Základnej školy Dudova dnes na školskom dvore čakalo prekvapenie. Pribudol skvelý multifunkčný priestor na športovanie a hry.

Jedno ihrisko – štyri športy

Na jeho umelom trávniku sa môžu vyšantiť malí i väčší futbalisti, volejbalisti, tenisti aj basketbalisti. Ihrisko po celom obvode chránia mantinely, ktoré zaručujú bezpečnosť pre hráčov aj okoloidúcich ľudí. Na projekte spolupracovali a finančne ho podporili aj Základná škola Dudova a tenisová škola Petržalka, ktorá sídli v areáli školy.

Petržalka už niekoľko rokov podporuje rozvoj športových aktivít najmä u detí a mládeže. Rekonštruuje nielen školské dvory, ale aj športoviská vo vnútroblokoch sídliska.

Čítajte aj: ROZHOVOR: Počas prechádzky v prírode si môžete na ihriskách zacvičiť s vlastnou váhou

Mestská časť nezaháľa

„Nakoľko Bratislava dlhodobo nemôže využívať finančné prostriedky z eurofondov, uchádzame sa pravidelne o peniaze z rôznych grantov a reagujeme na všetky výzvy týkajúce sa vylepšenia či budovania infraštruktúry pre Petržalčanov,“ dodal k ďalšiemu zrekonštruovanému športovisku starosta Vladimír Bajan.

O podporu sa v roku 2015 mohli uchádzať projekty so zameraním na výstavbu multifunkčných ihrísk s umelým trávnikom a príslušenstvom, ktoré sú určené minimálne na dva športy.

„Projekt, ktorý samospráva realizovala s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky – program“ Podpora rozvoja športu na rok 2015“ – je ďalším z mnohých projektov, kedy mestská časť získala finančné prostriedky na podobné verejnoprospešné projekty,“ informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Čítajte aj: Výstavba multifunkčného ihriska v Dúbravke je v plnom prúde

Ihrisko Dudova Petržalka
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM