Kultúra

Nová výstava v centre Bratislavy upozorňuje na porušovanie ľudských práv

Výsledky workshopu kreslenia karikatúr, organizovaného pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv, môžu návštevníci vidieť na výstave v komunitnom kultúrnom priestore Kontakt na Ventúrskej ulici 12 v centre Bratislavy. Výstava potrvá do 15. januára 2015.

Ilustračný obrázok k článku Nová výstava v centre Bratislavy upozorňuje na porušovanie ľudských práv
Zdroj: TASR

Workshop pre študentov vo veku od 16 do 26 rokov sa uskutočnil počas dňa ľudských práv 10. decembra pod vedením slovenského karikaturistu Jozefa Danglára Gertliho v priestoroch Poľského inštitútu v Bratislave.

„Ľudské práva spája tolerancia, sloboda myslenia a konania, základné hodnoty. Karikatúra ich dokáže dobre vystihnúť, výstava je aj preto, aby sme si ich uvedomili. Vo viacerých krajinách sme v poslednom období svedkami, že tieto hodnoty sú obrátené proti ľuďom. Ľudské práva treba rešpektovať,“ povedal na vernisáži veľvyslanec Francúzskej republiky v SR Didier Lopinot.

Na otvorení výstavy sa zúčastnila verejná ochrankyňa práv Slovenskej republiky Jana Dubovcová, veľvyslanec Holandského kráľovstva a držiteľ Ceny ľudských práv Richard van Rijssen i zástupcovia talianskej, nemeckej a iných ambasád.

Na workshope sa zúčastnilo vyše 20 mladých ľudí. Rozdelení v skupinách tvorili karikatúry na témy Chudoba, Diverzita a rovnosť, Ochrancovia ľudských práv, Klimatické zmeny či Vplyv médií.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM