Nina Táborská Samospráva

Nový starosta Radoslav Števčík: "Smer ma oslovil pár dní pred voľbami, v Starom Meste nikoho nemali"

Pred voľbami hlásal, že bude prvý nezávislý starosta, deň po voľbách sa k nemu prihlásil Smer. Nový starosta Starého Mesta Radoslav Števčík vysvetľuje, že ho Smer oslovil deň pred volebným moratóriom, lebo strana nemala vlastného kandidáta na starostu. Vraví, že nie je zaviazaný žiadnej strane.

Ilustračný obrázok k článku Nový starosta Radoslav Števčík: "Smer ma oslovil pár dní pred voľbami, v Starom Meste nikoho nemali"
Zdroj: TASR

„V posledný deň volebnej kampane ma pozvali na schôdzu okresnej organizácie strany Smer-SD, kde ma požiadali predstaviť volebný program. Podobným spôsobom som prezentoval svoj program a ciele na viacerých volebných stretnutiach,“ priblížil Števčík.

„Po krátkej prezentácii a zodpovedaní otázok mi oznámili, že vzhľadom na to, že nemajú v Starom Meste vlastného kandidáta na starostu, odporučia v sobotných komunálnych voľbách svojim členom a sympatizantom, aby ma volili ako nezávislého a nestraníckeho kandidáta. Poďakoval som sa im s tým, že si vážim podporu každého Staromešťana,“ uviedol novozvolený starosta. Podotkol, že inú podporu od Smeru nedostal, ani nežiadal.

Števčík vyhral s náskokom len 25 hlasov, šéfredaktor Bratislavských novín dostal od voličov 4056 hlasov. Jeho protikandidát, podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, za ktorým stála koalícia NOVA, SaS, KDH, Most-Híd, OĽaNO a KDS, získal 4031 hlasov.

Súčasná starostka Tatiana Rosová z SDKÚ skončila vo voľbách až tretia. Získala 3495 hlasov. Vo voľbách ju podporovali okrem SDKÚ aj strany Sieť, OKS, SZ a Strana moderného Slovenska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM