Alexandra Húsková Rôzne

Nový slovenský rekord: Pekárom sa podarilo pripraviť 11-metrový pivný koláč

Bratislavskí pekári upiekli netradičný 11-metrový rekordný pivný koláč, čím vytvorili nový slovenský rekord. Pochutnať si na ňom mohli návštevníci Bratislavského majálesu, ktorí kúpou koláča navyše podporili dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku Nový slovenský rekord: Pekárom sa podarilo pripraviť 11-metrový pivný koláč
Zdroj: Kozel

Rekordný pivný koláč sa podarilo upiecť značke Kozel v spolupráci s Cechom pekárov a cukrárov západného Slovenska, ako aj petržalskou Prvou bratislavskou pekárenskou spoločnosťou.

Certifikát o vytvorení slovenského rekordu prišiel odovzdať osobne pán Igor Svítok, autor knihy Slovenských rekordov.

„Pre túto akciu sme sa rozhodli nielen preto, že k dobrému pivu patrí dobré jedlo, ale chceli sme zároveň vzdať hold nenápadným hrdinom našich všedných dní – slovenským pekárom. Za tým, aby sme si mohli každý deň na raňajky vychutnať čerstvé pečivo, stojí veľké množstvo ich poctivej práce, ktorá však ostáva často nepovšimnutá,“ vysvetlila nápad s upečením koláča brand manažérka spoločnosti Kozel, Katarína Hozáková.

Chutný slaný pivný koláč, ktorý meral 11 metrov sa vypredal veľmi rýchlo. Kúpou koláča totiž ľudia podporili Občianske združenie Inklúzia, ktoré prevádzkuje známu kaviareň Radnička. Združenie je výnimočné tým, že podporuje tradičné remeslá a každoročne sa v priestoroch kaviarne organizuje prezentačno-predajná výstava výrobkov z chránených dielní.

Majáles zakončí ohňostroj

Na Bratislavskom majálese, ktorý sa začal na Tyršovom nábreží vo štvrtok (5.5.), dnes výborný zážitok po 16.30 h sľubuje koncert Petra Lipu, na ktorého nadviaže Xindl X. Koncertné finále festivalu zverili organizátori skupinám Hex a Polemic.

Súčasťou Bratislavského majálesu sú aj viaceré sprievodné akcie. Verejnosť môže navštíviť napríklad kreatívny trh Májový džem Vol. 4, na ktorom sa prezentuje slovenské handmade umenie a dobré jedlo. Svoj stan má na podujatí aj Café Európa, ktorý ponúka priestor na diskusiu o európskych témach.

Program Bratislavského majálesu dnes vyvrcholí okolo 21.45 h takmer desaťminútovým ohňostrojom s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka od Johanna Straussa Na krásnom modrom Dunaji. Ohňostroj bude odpaľovaný priamo z lode uprostred rieky Dunaj.

Čítajte aj: Bratislavské videá bodovali v zahraničí

Zdroj: Dnes24/Tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM