Rôzne

Nový projekt v Ružinove: Zelená lúka na Seberíniho sa mení na polyfunkčný komplex s bytmi

Priamo oproti hotelu Bratislava vyrastie komplex so 114 bytmi, apartmánmi a komerčnými priestormi. Výstavba sa už začala.

Ilustračný obrázok k článku Nový projekt v Ružinove: Zelená lúka na Seberíniho sa mení na polyfunkčný komplex s bytmi
3
Galéria
Zdroj: seberiniho.sk

Projekt, na ktorom sa už pracuje, vyrastá v tesnej blízkosti novostavby za ružinovským kostolom Svätého Vincenta de Paul, presne oproti hotelu Bratislava.

Diskutovaná stavba

Developer (spoločnosť Fundus s.r.o. prepojená so stavebnou spoločnosťou Hornex) má za sebou viac ako desaťročné naťahovanie s úradmi aj obyvateľmi tejto časti Ružinova. Tí protestovali najmä proti výške budov celého komplexu.

Nakoniec však developer všetky potrebné povolenia dostal a práce na projekte Seberíniho sú už v plnom prúde. Na bývalej zelenej lúke vyrastie komplex troch samostatne stojacich budov spolu so 114 bytmi a apartmánmi s rozlohou od 40,7 do 314,67 štvorcového metra. V dvoch budovách budú k dispozícii byty, v treťom objekte pribudne 53 apartmánov. V plánoch projektu sa nachádzajú aj obchodné priestory s výmerou od 48 až 100,63 metrov štvorcových.

Pre majiteľov áut bude parkovanie z väčšej časti zabezpečené v podzemí, sčasti aj na povrchu. Podmienkou kúpy bytu je aj povinnosť kúpy parkovacieho miesta (a pivničnej kobky).

Celá stavby by mala byť dokončená v roku 2019.

Príjemná architektúra

Byty z projektu Sebríniho sú v predaji už od augusta tohto roka. Ceny sa pohybujú v intervale od 99 000 až po 321 000 eur. Architektonicky je projekt na vysokej úrovni. Developer usporiadal súťaž, ktorej víťazom sa stal architekt Peter Moravčík so svojou kanceláriou PMArchitekti. Na konte majú napríklad aj realizácie obytných komplexov Rozadol či Villinki.

Developer na webovej stránke projektu vyzdvihuje najmä Ružinov ako známu lokalitu s vysokým podielom verejnej zelene. „Projekt Seberíniho zapadá do okolitého prostredia. Navyše využíva to, že v okolí je ukončená zástavba, na ktorú je naviazané množstvo kvalitnej a časom overenej občianskej vybavenosti či ponuky služieb. Za zmienku stojí aj to, že či sa rozhodnete ísť pešo, na bicykli, MHD či autom, vyhnete sa najkritickejším dopravným uzlom a pohodlne sa dopravíte tam, kam potrebujete,“ uvádza developer.

Projekt Seberiniho
3
Galéria
Zdroj: seberiniho.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM