Nina Táborská Rôzne

Nový podjazd aj chodníky. Bratislava sa mení kvôli predsedníctvu

Obyvatelia mesta sú za posledný mesiac svedkami viacerých obnov a rekonštrukcií verejných priestorov a komunikácií. Hoci niektoré spomaľujú dopravu, podľa magistrátu sú tieto úpravy potrebné a inak sa cesty opraviť nedajú.

Ilustračný obrázok k článku Nový podjazd aj chodníky. Bratislava sa mení kvôli predsedníctvu
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Mesto dáva do poriadku verejné priestory. Minulý týždeň sa pustilo do opráv podjazdu pod Hodžovym námestím, kde pribudli nové reflexné prvky aj náter, tento týždeň začalo mesto s opravami chodníka na Banskobystrickej. „Opravujeme chodník a pripravujeme novú cyklotrasu. Na mestskom zastupiteľstve sme sa bavili aj o budovaní bezbariérových priechodov pre chodcov. Na tejto ulici takýto bezbariérový priechod pribudne. Zároveň do prázdnych štvorcov popri chodníku na Spojnej vysádzame nové stromčeky,“ informuje primátor Ivo Nesrovnal.

Obyvatelia mesta sú za posledný mesiac svedkami viacerých, okrem rúbania stromov, obnov a rekonštrukcií verejných priestorov. Mesto sa pripravuje na predsedníctvo Slovenska v Rade Európskej únie. Bratislavu a najmä jej obyvateľov tak čaká náročné obdobie, opravy ciest spôsobujú v meste dopravný kolaps na viacerých miestach. "Takéto opravy si vyžadujú viaceré obmedzenia, ale musíme si uvedomiť, že cesty sa inak opraviť nedajú,“ vysvetľuje primátor.

Do júla 2016 chce vedenie mesta opraviť až 37 kilometrov ciest, opraviť viaceré verejné priestory a chodníky či upraviť priechody pre chodcov a rozšíriť mestské cyklotrasy.

Revitalizácia po 43 rokoch čaká dokonca aj Most SNP, osvetlí sa desať priechodov pre chodcov, obnoví sa aj centrum mesta. Do opráv komunikácií mesto investuje približne 11,5 miliónov eur. Financie na plánované opravy mesto vyčlenilo v rozpočte na rok 2016 a zároveň získalo dotáciu od vlády SR.

Prečítajte si tiež: Veľké zmeny v Bratislave? Prvýkrát po 43 rokoch prejde Most SNP rozsiahlymi opravami

Opravy v Bratislave
4
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM