Maros Palesch Rôzne

Nový nájomný bytový dom privíta prvých obyvateľov

Nový nájomný bytový dom pribudne koncom tohto roka v Bratislave. S jeho výstavbou sa začalo v júli minulého roku na ulici Pri Kríži v bratislavskej Dúbravke.

Bytový dom je realizovaný ako združený objekt s mestskou časťou Dúbravka. Na výstavbu nájomných bytov v zmysle zmluvy o poskytnutí dotácie na obstaranie nájomných bytov poskytlo dotáciu Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Výstavbou vzniklo 52 bytových jednotiek, z toho 26 bytov získa hlavné mesto a 26 bytov mestská časť Bratislava – Dúbravka. Bytový dom pozostáva z dvoch identických vchodov. Dom je založený na pilótach, výška domu je 9 nadzemných podlaží bez podpivničenia. V jednom vchode je 26 bytových jednotiek z toho je 24 bytov 2-izbových a 2 byty sú 1-izbové, na 1. nadzemnom podlaží sú dva byty pre imobilných obyvateľov.

Na 1. nadzemnom podlaží je aj vybavenie domu – vstupné priestory, kočikáreň, pivnice a schodisko s výťahom. Plocha 2-izbového bytu je 57,95 a 62,32 m2. Plocha 1-izbového bytu je 43,56 a 46,36 m2. V každom vchode sú dva byty pre telesne postihnutých občanov. V blízkosti objektu je vybudovaných 59 parkovacích miest, z toho 4 pre imobilných občanov.

S úspešným uchádzačom verejnej súťaže na zhotoviteľa stavby firmou OTYK invest, s.r.o. bola 9. júla 2009 podpísaná zmluva o diele na vykonanie stavebných prác a 13. júla 2009 mu bolo odovzdané stavenisko. Stavebné práce začali prípravou územia, prekládkami jestvujúcich inžinierskych si­eti.

V súčasnosti sa na stavbe uskutočňujú preberacie konania a je požiadané o kolaudáciu všetkých objektov stavby.

Projektant stavby: Ekosoftcentrum, Bratislava – Ing. Július Olšiak, CSc. Zhotoviteľ stavby: OTYK invest, s. r. o. Bratislava Náklady na bytovú časť domu :
2 323 920, 39 Eur vrátane DPH, z toho poskytlo dotáciu Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja vo výške 580 980,00 Eur vrátane DPH Termín výstavby: júl 2009 – november 2010

Zdroj: Magistrát hl. m. SR Bratislava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM