Samospráva

Novú škôlku na Vyšehradskej ulici v Petržalke už kolaudujú

Sedemtriedna škôlka pre zhruba 150 detí vznikla rekonštrukciou dlhé roky chátrajúceho objektu. Momentálne prebieha proces kolaudácie.

Ilustračný obrázok k článku Novú škôlku na Vyšehradskej ulici v Petržalke už kolaudujú
15
Galéria

Nová materská škola (MŠ) na Vyšehradskej ulici v Petržalke sa momentálne kolauduje. Sedemtriedna škôlka pre zhruba 150 detí vznikla rekonštrukciou dlhé roky chátrajúceho objektu.

Upravia okolie škôlky

„Stavebné práce na budove sú ukončené. Momentálne prebieha proces kolaudácie, na mieste bolo kolaudačné zisťovanie,“ uviedol prednosta petržalského miestneho úradu Miroslav Štefánik. Stavebný úrad síce podľa neho mal drobné výhrady z bezpečnostného hľadiska, ale ide vraj len o operatívne veci, ktoré by už mali byť zabezpečené. „Podľa vyjadrenia stavebného úradu bude kolaudačné rozhodnutie štandardne vydané,“ doplnil Štefánik.

V súčasnosti prebieha verejná súťaž na dodávateľa úpravy exteriéru, teda okolia novej škôlky. Súťaž by mala byť ukončená v krátkom čase a hneď, ako to poveternostné podmienky dovolia, nastúpi vysúťažený dodávateľ. Ide napríklad o hracie prvky, sadovú úpravu či závlahu trávnika.

Otvorená v septembri

Materská škola by mala byť otvorená k začiatku septembra. „V rámci termínov podľa všeobecne záväzného nariadenia je možné podávať žiadosti na umiestnenie dieťaťa na budúci školský rok,“ priblížil Štefánik.

V škôlke je už poverený zamestnanec, ktorý plní úlohu riaditeľa, vypísané sú výberové konania na jednotlivých zamestnancov. Pri ich hľadaní by mal mestskej časti pomôcť okrem iného aj náborový príspevok. Ten mestská časť, po schválení rozpočtu miestnymi poslancami na tento rok, zavádza pre nových pracovníkov v škôlkach, od učiteľov cez vychovávateľov, upratovačky a kuchárky.

Rekonštrukčné práce na Vyšehradskej ulici sa začali začiatkom minulého roka. Náklady predstavujú zhruba dva milióny eur, z čoho 400 000 eur je dotácia od štátu, zvyšok financuje mestská časť cez úver.

V súčasnosti je Petržalka zriaďovateľom 23 materských škôl, ktoré navštevuje viac ako 2 600 detí. Od septembra by k nim mali pribudnúť škôlky na Vyšehradskej a Turnianskej ulici.

Zrekonštruovaná budova MŠ Vyšehradská
15
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM