Správy Samospráva

Novovzniknuté ulice v hlavnom meste už majú svoje názvy

Ulice postavené v bratislavských mestských častiach Ružinov, Devín, Záhorská Bystrica, Petržalka, Vajnory a Karlova Ves už majú svoje mená.

Ilustračný obrázok k článku Novovzniknuté ulice v hlavnom meste už majú svoje názvy
14
Galéria
Zdroj: TASR

Novovzniknuté ulice v bratislavských mestských častiach Ružinov, Devín, Záhorská Bystrica, Petržalka, Vajnory a Karlova Ves už majú svoje názvy. Tento týždeň im ich schválili bratislavskí mestskí poslanci. V hlavnom meste tak od 1. decembra pribudnú ulice ako Pri letisku, Pri lesostepi, Nad záhradami či Oranžová.

Nové ulice v Ružinove v Devíne aj v Petržalke

V Ružinove pomenovali novú ulicu, ktorá sa nachádza v Trnávke medzi predĺžením Galvaniho ulice a Ivanskou cestou – Pri letisku. V mestskej časti Devín v lokalite Záhrady budú mať novovzniknuté ulice názvy Pri lesostepi, Pri parku, Kamenná, Ostricová, Halštatská. Nová komunikácia k rodinným domov, rovnobežná s Lomnickou ulicou, sa bude volať Nad záhradami.

Mestská časť Záhorská Bystrica navrhla pomenovať novovzniknuté ulice Chvojnícka a Rudavská z dôvodu, že ulice sa nachádzajú v lokalite Vápenického potoku a nové názvy ulíc budú pomenované podľa názvov vodných tokov na Záhorí. V Petržalke začiatkom decembra budú pomenované nové ulice v lokalite Južné mesto zóna B – Zuzany Chalupovej, Jána Lajčiaka, Andreja Hadíka a v lokalite Južné mesto zóna C vznikne ulica Oranžová a predĺži sa už schválená ulica Béžová.

Vo Vajnoroch bude novovzniknutá ulica v lokalite Šuty pomenovaná Nové Šuty.

V Karlovej Vsi v lokalite Staré Grunty – obytný súbor Slnečnice budú nové ulice Rudolfa Mocka a Milana Kolibiara. Nachádzajú sa v blízkosti pracovísk Slovenskej technickej univerzity, Univerzity Komenského a vysokoškolských internátov. V lokalite Sitina, časť nad ulicami Pod lesom a Na Sitine, budú pomenované novovzniknuté ulice ako Zlatohríbová, Pôvabnicová a Dubáková. V lokalite Sitina – Staré Grunty to bude aj ulica Plávková.

Stavebné projekty Bratislava
14
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM