Kultúra

Novou súčasťou Mesiaca fotografie v Bratislave je Festival Off-Off

Festival Off, tentoraz so 16 výstavami mladých autorov z rôznych krajín, je prvý raz v priestoroch obchodného domu Dunaj do 17. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Novou súčasťou Mesiaca fotografie v Bratislave je Festival Off-Off
Zdroj: TASR

Novým fotografickým podujatím v Bratislave je Festival Off-Off. Obohacuje program súčasného 27. ročníka najväčšieho tradičného medzinárodného festivalu tohto vizuálneho média na Slovensku – Mesiac fotografie.

Príležitosť pre foto amatérov

Jeho súčasťou je už osem rokov festival Off, ktorý tentoraz so 16 výstavami mladých autorov z rôznych krajín je prvý raz v priestoroch obchodného domu Dunaj do 17. novembra. K tomu teraz pribudol Festival Off-Off, ktorého program zo známych aj amatérskych fotografov zostavila Katarína Hlásniková.

„November predstavuje pre niekoho veľa fotografií, ale mne sa zdalo, že ešte stále je tu priestor pre autorov, ktorí sa nedostali do dvoch tradičných festivalov so svojím zameraním. Novému festivalu som pridala druhé Off, aby bolo jasné, že je to za hranicou už známeho festivalu. V podstate je to príležitosť aj pre fotografických nadšencov alebo amatérov. Je pravda, že prvý ročník zahŕňa autorov ako Štreit alebo Jan Saudek. Je to ukážka dopytu o väčší záber a chcela by som v tom pokračovať,“ uviedla autorka projektu.

Zároveň pripomenula, že 14 výstav rozptýlených po meste je prehľadne zhrnutých v bulletine s mapkou a základnými informáciami. „Do budúceho ročníka sa môže zapojiť ktokoľvek, kto má chuť vystavovať svoju prácu. Chcela by som, aby sa prezentovalo viac autorov,“ prezradila Hlásniková.

Jej zámerom je okrem galérie a tradičných výstavných priestorov dostať fotografiu bližšie k ľuďom. Čiže aj v butikoch, kaviarňach, čajovniach, podchodoch, námestiach a iných verejných priestranstvách. Okrem spomínaných českých autorov je v premiérovom ročníku tvorba známejších umelcov – Dany Bleyovej a Daniela Brogyanyiho aj úspešnej autorky v súťaži Slovak Press Photo Doroty Holubovej a ďalších mladých fotografov.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM