Alexandra Húsková Samospráva

Nové workoutové ihriská sú k dispozícii v Dúbravke aj v Karlovej Vsi

Ihriskami s názvom "Street workout" sa myslia plochy s možnosťami na cvičenie pre tínedžerov a dospelých. V Dúbravke slávnostne otvoria takéto ihrisko v pondelok, na Dlhých dieloch v Karlovej Vsi slúži ihrisko pre obyvateľov už od začiatku decembra.

Ilustračný obrázok k článku Nové workoutové ihriská sú k dispozícii v Dúbravke aj v Karlovej Vsi
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavská Dúbravka otvorí v pondelok (14.12.) o 14.00 h nové tréningové ihrisko. V Parku Družba na Beňovského ulici nájde mládež i dospelí možnosti na cvičenie a posilňovanie.

„Podobné ihrisko v parku na Pekníkovej ulici je veľmi využívané, teší ma, že pribudlo podobné v inej lokalite,“ uviedol starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Pripomenul, že zriadenie ihriska pre mladých má okrem športového aj preventívny cieľ.

„Workoutové ihriská fungujú ako dobrá prevencia kriminality, drog či bezcieľneho sa potulovanie po sídlisku,“ vysvetlil.

Mestskej časti sa ihrisko podarilo vybudovať vďaka dotácii. „Sumu 10 tisíc eur predstavoval grant Nadácie SPP,“ uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. Úpravu plochy a trávový koberec dofinancovala mestská časť zo svojho rozpočtu.

Na Dlhých Dieloch pribudlo nové „street workout“ ihrisko pre staršiu mládež a dospelých

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves s pomocou grantu Bratislavského samosprávneho kraja a zástupcov miestnej komunity vybudovala v priebehu novembra 2015 nové ihrisko pre „street workout" pre staršiu mládež a dospelých.

Ihrisko, vybudované z podnetu zástupcov miestnej komunity žijúcej na Dlhých Dieloch, je umiestnené na voľnom priestranstve medzi ulicami Kresánkova, Vincenta Hložníka a Albína Brunovského na Dlhých Dieloch.

Je to jedno z mála ihrísk v rámci MČ Bratislava – Karlova Ves určených pre staršiu mládež a dospelých.

Finančne na realizáciu ihriska prispeli okrem Bratislavského samosprávneho kraja aj miestny úrad MČ Bratislava – Karlova Ves a miestni obyvatelia. „Zemné a prípravné práce zrealizoval miestny úrad vlastnými zamestnancami a inštalácia street workout náčinia bola zabezpečená externou firmou,“ uviedol Michal Skalník, hovorca MČ Karlova Ves..

Projekt pol finančne podporený BSK v rámci výzvy „50 centov na obyvateľa", ktorá bola vyhlásená v júni tohto roku.

Prečítajte si aj: V bratislavskom lesoparku sú nové detské ihriská

Zdroj Tasr/Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM