Maros Palesch Rôzne

Nové Mesto podporuje projekt elektronických služieb pre mesto

Projektový zámer Elektronizácia služieb bratislavskej samosprávy a svoju účasť v ňom schválilo aj miestne zastupiteľstvo mestskej časti (MČ) Bratislava-Nové Mesto.

MČ Nové Mesto bude partnerom hlavného mesta, ktoré je žiadateľom o nenávratný finančný príspevok pre projekt. Zastupiteľstvo schválilo aj spolufinancovanie projektu z vlastných zdrojov, ktoré je vo výške minimálne päť percent z celkových oprávnených výdavkov stanovených žiadateľom. V prípade piatich percent spolufinancovania je maximálna suma 210.526 eur za celé mesto a všetky MČ, pričom podiel mestskej časti bude stanovený osobitnou zmluvou.

Bude sa treba podieľať päť rokov na následnej prevádzke, pripomenula v rozprave spracovateľka materiálu Jana Ondrová z miestneho úradu. Prednosta Ľudovít Kollárik uviedol, že má vzniknúť centrum so serverom pre mestské časti.

Hlavným cieľom projektu je informatizácia verejnej správy – sprístupnenie elektronických služieb občanom a podnikateľom, čo znamená vybudovanie informačných systémov pre eGovernment na komunikáciu s občanom, prijatie podaní a príloh, spracovanie podania a informovanie o výsledku podania.

V dôvodovej správe sa ďalej uvádza, že v materiáli o projekte, ktorý predložil magistrát 16. septembra na rokovanie Mestskej rady, sa zatiaľ nenaznačuje, či partnermi budú všetky MČ vrátane Devína. Devín je v nútenej správe a nemôže čerpať financie z eurofondov. „Cieľom je dosiahnuť, aby nakoniec bolo do projektu zainteresovaných maximum, ideálne všetkých 17 MČ. Inak je na zváženie, aký bude celkový efekt projektu,“ píše sa v dôvodovej správe.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM