Rôzne

Nové letecké linky nás prepravia do Manchestru, na Mallorku či na Sicíliu

Cestovateľských destinácií s priamym letom z hlavného mesta pribúda. Rovnako tak pribúda aj počet cestujúcich. Za marec totiž letisko zaznamenalo ich nárast o 38 percent.

Ilustračný obrázok k článku Nové letecké linky nás prepravia do Manchestru, na Mallorku či na Sicíliu
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Od 1. apríla pribudli nové letecké linky spoločnosti Ryanair. Nová linka do Manchesteru a späť, bude prepravovať cestujúcich trikrát týždenne. Cez víkend pribúdajú sezónne linky do Paríža, Trapani a na Mallorku.

V sobotu 2. apríla pribúdajú letecké spojenia z bratislavského letiska do Paríža-Beauvais a na Mallorku. V nedeľu 3. apríla ponuku rozšíri destinácia Trapani na Sicílii. Všetky lety zabezpečuje letecká spoločnosť Ryanair – linky do Paríža 3× týždenne a na Mallorku a Trapani dvakrát v týždni.

Nárast cestujúcich

Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave vybavilo počas prvých troch mesiacov tohto roka celkovo na odlete a prílete 297.771 cestu­júcich. V porovnaní s prvým štvrťrokom minulého roka to znamená nárast o 38 percent.

„Ak sa nijako významne nezmení geopolitická situácia, bratislavské letisko je pripravené vybaviť v roku 2016 až dva milióny pasažierov,“ odhadol generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík.

V prvom štvrťroku pritom letisku vzrástli aj pohyby lietadiel, čiže vzlety a pristátia, a to o 15 percent. Letisko tak dosiahlo spolu 4874 pohybov. Nárast zaznamenalo letisko v hlavnom meste aj v oblasti prepravy leteckého nákladu, keďže v prvom štvrťroku vybavilo 5358 ton carga. V porovnaní s prvými tromi mesiacmi minulého roka to bolo o 18 percent viac.

Čo sa týka samotného marca, v rámci neho vybavilo letisko na prílete a odlete 104.641 pasažierov, čo znamenalo nárast o 27 percent oproti marcu 2015.

Prečítajte si aj: Bratislavské letisko bude mať terminál pre VIP klientov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM