Nina Táborská Rôzne

Nové kĺbové autobusy už jazdia bratislavskými ulicami. Dopravný podnik poteší cestujúcich aj v posledné marcové dni

V utorok prevzali zástupcovia Dopravného podniku Bratislava posledné kĺbové autobusy SOR NB 18. V rámci opcie pribudne postupne do vozidlového parku ďalších 25 kusov.

Ilustračný obrázok k článku Nové kĺbové autobusy už jazdia bratislavskými ulicami. Dopravný podnik poteší cestujúcich aj v posledné marcové dni
Zdroj: Dnes24.sk

„Vo vozidlovom parku autobusov je už celkovo 25 nových kĺbových autobusov, vďaka čomu sa postupne nahrádza prestarnutý vozopark. Posledným kĺbovým vozidlám sa už vybavujú technické preukazy, interné čísla a ďalšie náležitosti potrebné na zaradenie do premávky. V uliciach Bratislavy budú jazdiť už začiatkom budúceho týždňa od pondelka 30.3.2015,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi.

Maximálna obsaditeľnosť tohto kĺbového autobusu je 150 cestujúcich, pričom počet miest na sedenie je 43 a na státie 107. Je plne klimatizovaný, vybavený vnútorným aj vonkajším kamerovým systémom, zároveň moderným informačným systémom.

Na takomto novom kĺbovom autobuse sa môžu cestujúci odviesť napríklad aj na linke č. 95.

V rámci opcie Dopravný podnik Bratislava preberie v auguste postupne ďalších 25 kĺbových autobusov SOR NB 18, takže celkovo ich bude 50.

„Začiatkom mája 2015 v zmysle zmluvného harmonogramu v rámci opcie pribudnú do vozidlového parku ďalšie nové autobusy – 20 kusov kategórie sólo 12-metrových Iveco Urbanway a v mesiaci jún ďalších 5 nových 10-metrových autobusov Solaris Urbino kategórie midi,“ priblížila hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

„Priemerný vek vozidlového parku autobusov vďaka 100 novým vozidlám výrazne omladne a bude na úrovni 6 rokov,“ vyjadril sa Ľubomír Belfi.

Prečítajte si tiež: Dobré správy pre Karlovešťanov: Zmodernizovaná električková trať v centre Karlovej Vsi bude zrejme zatrávnená

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM