Správy

Nové jasle, športová hala či podnikateľský inkubátor. Čo zamýšľa Dúbravka?

Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) ráta tiež s výstavbou prepojenia mestskej časti (MsČ) s diaľnicou D2.

Ilustračný obrázok k článku Nové jasle, športová hala či podnikateľský inkubátor. Čo zamýšľa Dúbravka?
Zdroj: TASR

Výstavba detských jaslí, ale aj vznik podnikateľského inkubátora či viacúčelová športová hala v blízkosti zimného štadióna. To sú niektoré zamýšľané aktivity, ktoré chce mestská časť Bratislava-Dúbravka realizovať v rámci svojho Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) v období 2015–2024. Dokument schválili poslanci Dúbravky.

PHSR ráta do roku 2022 s výstavbou prepojenia mestskej časti (MsČ) s diaľnicou D2, v tom istom horizonte sa má uskutočniť aj rozšírenie Harmincovej a Alexyho ulice. V oblasti cestnej infraštruktúry sa hovorí o vybudovaní cyklotrás, ktoré by prepojili Dúbravku, Lamač a Bory. Plán takisto identifikuje komunikácie, ktoré budú predmetom rekonštrukcie a križovatky, kde by mala pribudnúť svetelná signalizácia. Rok 2018 uvádza PHSR ako termín výstavby protihlukovej steny pozdĺž celej dĺžky diaľničného úseku, prechádzajúceho popri Dúbravke.

V oblasti životného prostredia chce MsČ do roku 2018 uskutočniť revitalizáciu plôch, ktoré sú v súčasnosti zaťažené čiernymi skládkami, rovnako by na ulici Na vrátkach mal vzniknúť zberný dvor pre separovaný zber.

V oblasti sociálnych služieb chce mestská časť zriadiť do roku 2020 detské jasle, PHSR spomína aj zriadenie komunitného centra, centra dennej hygieny a útulku pre bezdomovcov, ktorý má vzniknúť do roku 2018.

Možnosti športového vyžitia v Dúbravke má rozšíriť do roku 2019 výstavba viacúčelovej športovej haly. Kultúrne podujatia by mal zasa organizovať do roku 2018 zrekonštru­ovaný Dom kultúry. Dúbravka má v pláne v tom istom období poskytnúť možnosti obchodných prevádzok v zrekonštruovanom Dome služieb, impulz rozvoju podnikania by mal dať aj podnikateľský inkubátor.

Na návrh poslanca Juraja Štekláča (SDKÚ-DS) bude možné PHSR po dvoch rokoch aktualizovať.

PHSR na obdobie najbližších deviatich rokov stanovuje opatrenia a ciele v oblasti školstva, dopravy, územného plánu, fungovania samosprávy, kultúry i voľnočasových možností pre obyvateľov Dúbravky. Vychádza z lokalizácie mestskej časti i jej napojenia na dopravnú infraštruktúru. Taktiež sú pre PHSR podkladom aj súčasné socio-ekonomicko-kultúrne reálie a štruktúra obyvateľov mestskej časti.

Dúbravka sa nachádza na necelých deviatich kilometroch štvorcových. K 31. decembru 2014 žilo na území mestskej časti podľa štatistického úradu 33.011 obyvateľov. Najpočetnejšie je zastúpená veková skupina obyvateľov v rozmedzí 35–39 rokov.

Čítajte tiež: Takto bude vyzerať futbalový národný štadión. Vyrastie do konca roka 2017?

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM