Rôzne

Nové ihrisko v Ružinove môže využívať aj verejnosť

Futbal, volejbal či beh - nové multifunkčné ihrisko na základnej škole je odovzdané do užívania nielen školákom, ale i bežným obyvateľom Ružinova.

Ilustračný obrázok k článku Nové ihrisko v Ružinove môže využívať aj verejnosť
Zdroj: TASR

Nové skolaudované multifunkčné ihrisko hodinou telesnej výchovy otestovali žiaci Základnej školy (ZŠ) na Medzilaboreckej ulici v bratislavskom Ružinove. Chlapci a dievčatá zo 4. A triedy po ňom behali medzi prekážkami a vyskúšali farebný umelý povrch.

„Na ihrisko miestni poslanci schválili 30-tisíc eur a predseda vlády zo svojej rezervy dal 40-tisíc eur. Som rád, že politika išla bokom a máme ďalšie pekné ihrisko,“ povedal na jeho otvorení ružinovský starosta Dušan Pekár (KDH).

Podľa riaditeľky ZŠ Ivety Hajduovej sa na ihrisku dajú hrávať aj kolektívne športy – futbal, volejbal, vybíjaná či nohejbal. Pred dvoma rokmi dostali do užívania vedľajšie veľké ihrisko, okolo ktorého je 200-metrová bežecká dráha. Nechýba ani pieskové doskočisko. Pomerne veľký športový areál v tichej zóne medzi panelákmi môže využívať aj verejnosť.

„Ráno medzi 6. a 8. hodinou sem chodia behať Ružinovčania. Od 8. do 16. hodiny je pre žiakov, potom až do 20. h je prístupný verejnosti, kým areál nezamkneme. Tento rok je v našej škole Rokom talentov, takže hľadáme športové talenty a sme neskutočne šťastní, že môžeme aj s pomocou multifunkčného ihriska prispieť, aby deti športovali, športom sa bavili, lebo šport ich zaujíma,“ zdôvodnila Iveta Hajduová, ktorá v tejto škole pôsobí 30 rokov, z toho sedem vo funkcii riaditeľky. ZŠ má viac ako 400 žiakov v 19 triedach.

Prečítajte si aj: ZOO odštartovala sezónu, na návštevníkov čaká asi 900 zvierat

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM