Nina Táborská Rôzne

Nové cyklochodníky spoja Jarovce s Rusovcami aj s Dunajskou hrádzou

V Mestskej časti Bratislava Jarovce pracujú súčasne na vybudovaní dvoch cyklochodníkov, pričom jeden z nich bude spájať Jarovce a Rusovce a druhý má viesť z Jaroviec na Dunajskú hrádzu. Potvrdil to vicestarosta a poslanec miestneho zastupiteľstva Jozef Uhler.

Ilustračný obrázok k článku Nové cyklochodníky spoja Jarovce s Rusovcami aj s Dunajskou hrádzou
Zdroj: Dnes24.sk

„Štúdiu na trasovanie cyklochodníka medzi Jarovcami a Rusovcami máme vypracovanú. Druhý cyklochodník, ktorý by mal spájať Jarovce s Dunajskou hrádzou, je výrazne komplikovanejší,“ uviedol Uhler s tým, že to riešia spoločne s hlavným mestom a Národnou diaľničnou spoločnosťou.

„Mestské zastupiteľstvo Bratislavy pred niekoľkými dňami schválilo financie na projektovú dokumentáciu pre tento cyklochodník,“ doplnil.

Výstavbu cyklochodníka medzi Jarovcami a Rusovcami riešia zástupcovia mestských častí spoločne. Ako uviedol vicestarosta MsČ Rusovce Radovan Jenčík, lokalitu, kde by sa dali prepojiť tieto dve mestské časti, hľadali veľmi dlho.

„Uvedomujeme si, že najideálnejšie pre našich obyvateľov by bolo trasovanie popri hlavnej ceste, ale zatiaľ sme vždy narazili na zložité majetkoprávne vzťahy alebo na chránené vtáčie územie,“ uviedol Jenčík s tým, že samospráva nemôže vyvlastňovať pozemky, aj keď výstavba cyklotrasy je do istej miery verejnoprospešná stavba.

Cyklistický chodník medzi Jarovcami a Rusovcami by mal byť na poľnej ceste, ktorá slúžila v minulosti ako účelová komunikácia a v súčasnosti je z väčšej časti v správe Slovenského pozemkového fondu. „Momentálne vedenie našich oboch MsČ intenzívne pracuje na vysporiadaní dotknutých pozemkov a na projektovej dokumentácii,“ uzavrel Jenčík.

Prečítajte si tiež: Bratislava chystá nové trasy pre horských cyklistov

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM