Rôzne

Nové bratislavské tržnice: Kde už čoskoro nakúpime čerstvé domáce potraviny?

Priaznivci kvalitných potravín priamo z domácich záhrad a chovov farmárov si pomaly môžu plánovať nákupy. V Petržalke onedlho otvoria dve nové tržnice.

Ilustračný obrázok k článku Nové bratislavské tržnice: Kde už čoskoro nakúpime čerstvé domáce potraviny?
10
Galéria

Obyvatelia Petržalky sa už dnes môžu tešiť na nákup čerstvých potravín v nových obchodných prevádzkach. Dve by mali už v dohľadnej dobe pribudnúť v Petržalke. Na ďalšiu – v projekte Stanica Nivy, si budeme musieť ešte pár rokov počkať.

Trch. Chutný trh

Ak ste mali pocit, že trhovisko na Mlynarovičovej pre celé sídlisko nestačí, prípadne je pre niektorých trocha od ruky, máme pre vás dobrú správu. Už na jar pribudne v novo vznikajúcej časti Petržalky nové trhovisko. Trch. – Chutný trh ponúkne pochúťky svetovej kuchyne, domáce ovocie a zeleninu či špecializované obchodíky od poctivých lokálnych výrobcov a farmárov.

Návštevníci trhu sa už čoskoro môžu tešiť na obchody ako Culka Fruit, Village Farm, Víno Hruška, Zelený obchod, Špajza, Vallo syry, Dávidkovo koření, Brew Bar Café. Chýbať nebudú ani gastro prevádzky KafeHaus Fertucha, Chuť Chorvátska, Naam Thai Food, Slnečnice Kebab, Pivný Svet, Food 2.0, I Love Pasta, Hummus, EDO-KIN či Mníchovské bistro.

Petržalská tržnica

Obchodný dom Terno v Petržalke sa v posledných mesiacoch výrazne mení. V prevádzke na Bratskej ulici prebieha rozsiahla rekonštrukcia, ktorej výsledkom bude moderná tržnica. Obyvatelia najväčšieho sídliska budú môcť pravdepodobne už tento rok využívať minitrhovisko s príležitostnými stánkami, ktoré poslúžia aj na zberateľské či susedské burzy.

Plocha samotného supermarketu Terno by sa mala zmenšiť. Objavia sa tam rôzne ďalšie prevádzky ako lekáreň, predajne s farmárskymi výrobkami, rôzne stánky, gastro prevádzky a stánky so službami. Rozmery budovy sa nezmenia, rozrastú sa akurát o jedno poschodie, kam by sa mal presunúť supermarket Terno. Nová tržnica bude mať celkovú plochu zhruba 5 000 štvorcových metrov a Petržalčania tam budú môcť nakúpiť vo viac ako dvadsiatich komerčných prevádzkach.

Tržnica v projekte Stanica Nivy

Na trhovisku v projekte Stanica Nivy si budeme musieť počkať do roku 2020. Máme sa však na čo tešiť. Tržnica by mala ponúknuť až 3-tisíc štvorcových metrov plochy. Aké prevádzky v tržnici nájdete, zatiaľ jasné nie je. Svojou skvelou polohou v centre mesta si však určite zabezpečí množstvo nakupujúcich. Celý projekt spolu s tržnicou by mal developer HB Reavis dokončiť v roku 2020.

Nové tržnice v Bratislave
10
Galéria
Zdroj: Cresco Group
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM