KAW Šport

Nová športová zóna v Petržalke vás dostane do kondície

Každý, kto pravidelne cvičí, vie, aká je dôležitá rozcvička pred behom či inou aktivitou. Športová zóna na Tyršovom nábreží vás rozohreje a posilní svaly.

Ilustračný obrázok k článku Nová športová zóna v Petržalke vás dostane do kondície
12
Galéria

Petržalčania, ktorí si dali novoročné predsavzatie dostať sa do kondície, majú odteraz k dispozícii ďalší priestor, kde sa dá zacvičiť a rozohriať si svaly. Na Tyršovom nábreží, hneď vedľa detského ihriska, vznikla športová zóna s viacerými fitness prvkami.

Ideálna rozcvička

Kovovo-drevené fitness prvky sú určené najmä na rozcvičku pred bežeckými aktivitami, pretože precvičenie zahreje celý organizmus, prekrví všetky svalové skupiny, upraví dýchanie a naštartuje organizmus k nasledujúcej namáhavej telesnej činnosti. Športovú zónu možno po skončení športovej aktivity využiť aj na relaxačné cvičenia.

Za finančnej podpory spoločnosti Be Cool, s. r. o. v spolupráci so spoločnosťou dm drogerie markt vznikol už šiesty projekt dm šport zóna. Prvá takáto zóna bola postavená v roku 2012 na Fedinovej ulici v Petržalke.

Pomohlo štartovné

„Teší ma, že sa nám podarilo zrealizovať ďalšie športové stanovisko, ktoré bude prínosom nielen pre bežeckú komunitu, ale i pre širšiu verejnosť. Verím, že táto športová zóna si nájde všestranné využitie a spríjemní športové i oddychové aktivity občanov,“ povedal pri dnešnom otvorení športoviska Jozef Pukalovič, riaditeľ spoločnosti Be Cool, s. r. o., ktorá organizuje okrem iných podujatí aj Bratislavský mestský maratón.

Radosť z ihriska má aj starosta Mestskej časti Bratislava-Petržalka, Vladimír Bajan. „Som veľmi rád, že takéto športovisko vyrástlo práve v Petržalke, lebo Petržalčania sú známi svojím kladným vzťahom k pohybu. A som ešte radšej, že naša mestská časť na tomto projekte spolupracovala a svojou troškou prispela k jeho realizácii. Toto športovisko je dôkazom toho, ako sa dá zmysluplne využiť spolupráca podnikateľského sektora a samosprávy, ako zmysluplne sa dajú použiť peniaze zo štartovného iného zaujímavého športového podujatia,“ uviedol Bajan.

Športová zóna dm vznikla z časti vyzbieraného štartovného na 6. ročníku dm ženského behu, na ktorom 23. septembra 2017 bežalo viac ako 2 000 žien. Ďalší, 7. ročník tohto obľúbeného podujatia sa uskutoční tento rok v septembri. Na štarte by sa malo stretnúť okolo 3 000 žien.

Športová zóna v Petržalke
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM