Maros Palesch Rôzne

Nová autobusová linka Bratislava - Rajka

Po nedávnom uvedení pravidelnej autobusovej linky do Wolfsthalu a neskôr Hainburgu sprístupnila samospráva hlavného mesta SR Bratislavy v spolupráci s mestskými časťami Jarovce, Rusovce, Čunovo a obcou Rajka v Maďarsku novú pravidelnú autobusovú link

Medzi Bratislavou a Rajkou začali premávať autobusy MHD s logom Európskej únie vďaka projektu „Medzinárodná doprava v prihraničnej oblasti – Medzinárodná autobusová linka Bratislava, Nové SND – Jarovce – Rusovce – Čunovo – Rajka“. Tento projekt je spolufinancovaný z Programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika – Slovenská republika 2007 – 2013, pod heslom „Budujeme partnerstvá“.

Cieľom projektu je prostredníctvom vytvorenia podmienok na poskytovanie služieb cezhraničnej medzinárodnej dopravy prispieť k rozvoju susediacich regiónov Slovenska a Maďarska. Zavedením novej dopravy by sa mali zabezpečiť najmä potreby a požiadavky obyvateľov zo zadunajských mestských častí Bratislavy Jarovce, Rusovce, Čunovo a maďarskej prihraničnej obce Rajka na vzájomné prepojenie a spojenie s centrom Bratislavy. Mnoho obyvateľov žijúcich v tomto regióne totiž pravidelne cestuje do centra Bratislavy za prácou, vzdelaním, službami a kultúrou. Nová pravidelná autobusová linka je v podstate ich jediným reálnym dopravným spojením s centrom mestskej aglomerácie, ktorej sú dôležitou súčasťou.

Dopravný podnik Bratislava a.s. ako prevádzkovateľ tejto linky otvoril jej pravidelnú premávku v piatok, 1. októbra 2010. Linka začína v novej atraktívnej lokalite Bratislavy pri Novej budove Slovenského národného divadla a končí v Rajke na autobusovej stanici, pričom má 5 zastávok: Ekonomická univerzita – Žehrianska – Jarovce – Rusovce/Rímsky parčík – Čunovo/miestny ú­rad.

Linka č. 801 premáva sedem dní v týždni približne v hodinových intervaloch. Cena cestovného lístka je stanovená na 1,50 € (jednorazový ) a 0,75 € (zľavnený, pred deti a mládež od 6 do 26 rokov). Zakúpenie cestovného lístka je možné iba u vodiča autobusu. Cestovný lístok kupovaný v Rajke je možné si zakúpiť len v maďarských forintoch.

Zdroj: Magistrát hl. m. SR Bratislava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM