Alexandra Húsková Krimi

Nočné ničenie áut sa mladým mužom nevyplatilo

Obvineniu z prečinu poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva čelí 22-ročný Mário a 22-ročný Martin z Bratislavy. Mladí muži sa v noci zabávali ničením áut v bratislavských uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Nočné ničenie áut sa mladým mužom nevyplatilo
Zdroj: Policajný zbor SR

Obvinení dňa 27.04.2015 v čase medzi 00:00 hod až 02.55 hod pred jedným z obytných domov v blízkosti Bazovského ulice odlomili predný stierač tam zaparkovaného osobného motorového vozidla zn. Peugeot. Následne sa presunuli na parkovisko nachádzajúce sa na Červeňákovej ulice, kde nezisteným predmetom a spôsobom poškodili motorové vozidlo zn. Honda.

Po tomto skutku sa presunuli na parkovisko pred jedným z obytných domov na ulici Janka Alexyho, kde obdobným spôsobom poškodili celkovo 9 osobných motorových vozidiel. V poškodzovaní vozidiel obvinení pokračovali na parkovisku na Heyrovského ulici, kde takýmto konaním poškodili celkovo 11 osobných motorových vozidiel.

Na základe oznámenia na linku 158 bola na miesto privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá na základe popisu spozorovala a následne v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode v priestoroch vchodu do jedného z obytných domov v tom čase podozrivých mladíkov. Tí boli zjavne pod vplyvom alkoholu a mali odreniny na oboch stranách rúk, rovnako mali ruky znečistené od krvi a od zeme.

„Mladíci boli eskortovaní na príslušný útvar Policajného zboru, kde im po vykonaní potrebných úkonov vzniesol Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV obvinenie. Uvedeným konaním bola spôsobená celková škoda vo výške 965,– €,“ uviedol Michal Szeif, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave.

V prípade preukázania viny hrozí obvineným v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM