Nina Táborská Kultúra

Nočná dávka kultúry? U rakúskych susedov sa chystá Dlhá noc múzeí, čo všetko vás čaká?

Už túto sobotu prebehne v celom Rakúsku Dlhá noc múzeí. Do 16. ročníka noci kultúry sa len v metropole Rakúska zapojí na 127 múzeí a galérií. Rozmanitý program ponúkne prehliadky výstav s výkladom, prezentácie, workshopy, autorské čítania, koncerty, performances či filmové prehliadky.

Ilustračný obrázok k článku Nočná dávka kultúry? U rakúskych susedov sa chystá Dlhá noc múzeí, čo všetko vás čaká?
Zdroj: Dnes24.sk

Až 55 kultúrnych inštitúcií vo Viedni ponúkne špeciálny program pre deti. Na nočnú kultúrnu akciu v rakúskej metropole zavítalo minulý rok rekordných 207 705 návštev­níkov. Bratislava24.sk o tom informovala Michaela Puschmannová z kancelárie mesta Viedeň Compress.

Po prvý raz sa do viedenskej Dlhej noci múzeí zapoja napríklad španielska jazdecká škola, múzeum fonografie alebo viedenská Hlavná stanica.

Návštevníkov podujatia vo Viedni čaká od 18. až do 1. hodiny rannej nočný náhľad do umeleckých zbierok, aktuálnych i stálych výstav.

Viedenská ponuka

Viedenské múzeum Albertina láka na nórskeho expresionistu Edvarda Muncha a jeho svetoznámy obraz Výkrik. Viedenský Kunst Haus ponúka aktuálne retrospektívu jedného z velikánov tzv. americkej pouličnej fotografie, Joela Meyerowitza.

Pri príležitosti 75. výročia narodenia Johna Lennona prináša viedenské múzeum fonografie výstavu o Beatles, ale aj zbierku výnimočných historických nahrávacích prístrojov.

Múzeum dopravy láka na výnimočnú prehliadku, ktorá je venovaná 150-ročnej histórii i súčasnosti viedenskej verejnej dopravy. A na Hlavnej stanici si prídu na svoje priatelia literatúry, kde prebehnú čítačky na tému cestovania.

Na všetky vstupy a podujatia potrebujú účastníci jediný lístok za 13 eur, zľavnený za 11 eur. Pre deti do 12 rokov je vstup zdarma. Špeciálna kyvadlová a mestská verejná doprava je zahrnutá v cene lístka.

Zoznam jednotlivých múzeí a kultúrnych inštitúcií, ktoré sa účastnia Dlhej noci múzeí vo Viedni ako aj ich program nájdete TU.

Prečítajte si tiež: Takto vyzerá obľúbená viedenská ulica: Mariahilfer Straße sa vrátila chodcom. V čom by sa mohla inšpirovať Bratislava?

Autor foto: Hans Leitner.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM