Kultúra

Noc múzeí a galérií: Do múzeí v Bratislavskom kraji budú premávať mimoriadne bezplatné autobusy

Autobusovými linkami sa počas sobotného podujatia dostanete aj do Budmeríc a na hrad Červený Kameň.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií: Do múzeí v Bratislavskom kraji budú premávať mimoriadne bezplatné autobusy
11
Galéria

Aj tento rok otvoria svoje brány múzeá a galérie počas podujatia Noc múzeí a galérií 2017. Vďaka vstupu Bratislavského samosprávneho kraja sa budú môcť Bratislavčania, obyvatelia Bratislavského kraja a aj jeho návštevníci, jednoduchšie a ľahšie dostať do múzeí a galérií a spoznávať tak kultúru, pamiatky a históriu regiónu.

Aby návštevníci mali možnosť počas tohto podujatia navštíviť čo najväčší počet expozícií pamiatok, zabezpečil Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s Bratislavskou integrovanou dopravou a regionálnym autobusovým dopravcom Slovak Lines vypravenie mimoriadnych autobusových liniek.

Do Budmeríc a späť

Prvá linka bude premávať v úseku v Malokarpatskej oblasti v úseku Bratislavská autobusová stanica, Budmerice a späť. Spoje budú zastavovať na trase na štandardných zastávkach. Tento spoj bude zachádzať aj na Červený kameň, aby si mohli návštevníci pozrieť aj tento unikátny hrad. Zabezpečené sú aj prípoje na železničnej stanice v Pezinku pre tých, ktorí prídu vlakom z Bratislavy alebo z Trnavy.

Druhou linkou je autobusová linka železničná stanica Malacky, Veľké Leváre, Habánsky dvor. Táto mimoriadna linka bude nadväzovať na historický vláčik, ktorý vypravuje Železničná spoločnosť Slovensko do Malaciek. V smere na Malé Karpaty je doprava zabezpečená autobusmi a na Záhorí sú zabezpečené dva mimoriadne vlaky s historickým motorovým rušňom.

So zakúpenou vstupenkou v prvom navštívenom múzeu či galérii môžu návštevníci pokračovať do takmer 40 ďalších až do 24:00 hod.

Do neskorých nočných hodín sú pre návštevníkov pripravené zaujímavé výstavy, autorské výklady, tvorivé dielne, animácie a iné aktivity vo viac ako 60 inštitúciách a 110 geografických lokalitách na Slovensku. Podujatie Noc múzeí a galérií 2017 už tradične organizuje Zväz múzeí na Slovensku v spolupráci so Slovenským národným múzeom, ktoré je zároveň hlavným koordinátorom múzeí a galérií v Bratislave. Uskutoční sa už v sobotu 20. mája.

Kaštieľ Budmerice
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM