Alexandra Húsková Samospráva

Niečo pre milovníkov kníh - knižná burza v Dúbravke!

Mestská časť Dúbravka organizuje už druhú knižnú burzu, ktorá je určená všetkým vášnivým čitateľom. Z vyzbieraných peňazí nakúpia novinky z knižného trhu do Dúbravskej knižnice, ktorá patrí medzi najväčšie v IV. bratislavskom obvode.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov kníh - knižná burza v Dúbravke!
Zdroj: TASR

Po úspešnej marcovej premiére v sobotu pokračujeme. Mestská časť Bratislava Dúbravka organizuje už druhú knižnú burzu, pre všetkých malých aj veľkých knihomoľov.

Zbieranie kníh, ktoré už ľudia nepotrebujú, alebo ich prečítali a mohli by potešiť niekoho iného, sa už začalo a bude pokračovať až do 17. októbra.

Vtedy totiž vestibul Domu kultúry Dúbravka zaplnia knihy. Burza sa v sobotu začne o 9.00 ráno a potrvá do 13.00 hodiny. Zozbierané knižky sa tu budú predávať za symbolické ceny.

„Z vyzbieraných peňazí nakúpi naša knižnica novinky pre svojich čitateľov,“ povedal starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Knihy zbiera mestská časť počas pracovných dní na vrátnici Domu kultúry Dúbravka na Saratovskej ulici.

Dúbravka začala počas tohto roka s oživovaním a modernizáciou svojej miestnej knižnice na Sekurisovej. Spustila knižný kolotoč, čiže police s knižkami po Dúbravke, ktoré od apríla úspešne fungujú, informovala Lucia Marcinátová, hovorkyňa MČ Dúbravka.

Po rokoch sa do knižnice podarilo zaviesť internet, na dvoch počítačoch aj s posedením je prístupný pre všetkých čitateľov počas otváracích hodín knižnice zadarmo a zamestnankyne začali aj s prácou na online katalógu.

V Dúbravke kedysi pôsobilo až päť verejných knižníc. Zmena prišla po nežnej revolúcii, vznikla centrálna Dúbravská knižnica na Sekurisovej, so 40-tisícmi kníh je najväčšou v štvrtom bratislavskom obvode.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM