Krimi

Nezodpovedného taxikára zastavili policajti pre telefonovanie počas jazdy. To ešte nevedeli, čo ich čaká

Taxikára odstavila policajná hliadka kvôli tomu, že telefonoval počas jazdy. Na veľké prekvapenie pre políciu to však nebol jediný priestupok vodiča. 44-ročný Jozef K. z Bratislavy nafúkal.

Ilustračný obrázok k článku Nezodpovedného taxikára zastavili policajti pre telefonovanie počas jazdy. To ešte nevedeli, čo ich čaká
Zdroj: Policajný zbor SR

V sobotu v poludňajších hodinách na diaľnici D1 smerom do Trnavy spozorovala diaľničná polícia, ako vodič vozidla taxislužby telefonuje počas jazdy. Polícia vodiča zastavila a podrobila dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Taxikárovi bola nameraná hodnota 0.29 mg/l, alkoholu vo vydychovanom dychu. Potvrdila to aj opakovaná dychová skúška s výsledkom 0,31 mg/l alkoholu vo vydychovanom dychu.

Nezodpovednému vodičovi teraz hrozí sankcia do výšky 800 eur a zákaz činnosti do 3 rokov. „Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby svojou nezodpovednou jazdou pod vplyvom alkoholu nevystavovali nebezpečenstvu svoje životy a životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uzavrela policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Prečítajte si tiež: Martinčan mal viac ako dva promile alkoholu, auto šoféroval po koľajisku električiek

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM