Tlačové správy

Nezabudnuteľný zážitok v Château Béla: Z tohto MENU sa vám budú zbiehať slinky

Návštevníci historického kaštieľa a hotela Château Béla budú na uplynulú sobotu ešte dlho spomínať. Počas výnimočného večera ochutnali slávne menu, ktoré sa podávalo aj na lodi Titanic. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný zážitok v Château Béla: Z tohto MENU sa vám budú zbiehať slinky
15
Galéria

Historický kaštieľ a hotel Château Béla si cez víkend pripomenul 106. výročie potopenia slávneho zaoceánskeho parníka Titanic luxusnou večerou. Kultúrny, gastronomický, ale aj hudobný zážitok si nenechalo ujsť 70 hostí, pre ktorých bolo pripravené 10-chodové menu z rovnakých jedál, aké podávali cestujúcim prvej triedy na lodi snov v predvečer tragédie.

Už najbližšiu sobotu sa však priestor hotela prenesie späť do súčasnosti a pohár vína z jeho pivnice si môžu prísť priaznivci literatúry vychutnať v spoločnosti publicistu, scenáristu a autora viacerých bestsellerov – Jozefa Banáša.

Štýl a noblesa ako na lodi snov

Večer venovaný Titanicu sa v hoteli Château Béla niesol v námorníckom štýle a rytme klasickej hudby. Pri vstupe dostali hostia „palubný lístok“ s menom pasažiera, ktorý sa plavil na lodi snov. Na záver večera sa dozvedeli viac o jeho osude.

O hostí sa staralo šesť kuchárov, k jednotlivým chodom sa podávalo osem druhov vín z pivnice Château Béla a po večeri čakala hostí ochutnávka exkluzívneho červeného vína z bratislavského vinárstva PALAGYUY, ktoré sa podľa dobových správ podávalo aj na palube Titanicu.

Na hostine sa použilo až 490 vínových pohárov a na stoloch nechýbali špeciality ako ustrice a lá russe, losos s mousseline omáčkou, pâté de foie gras či waldorfský puding.

Tak ako aj na slávnom parníku, ani tu nechýbali strieborné príbory a porcelánový servis. Súčasťou podujatia bola výstava najväčšej súkromnej zbierky predmetov Titanic v strednej Európe, na ktorej si mohli návštevníci prezrieť repliky predmetov zachránených z vraku lode na dne Atlantického oceánu.

Historický hotel a kaštieľ Château Béla pripravuje pre svojich hostí viacero atraktívnych podujatí. Najbližšie to bude Literárny večer s Jozefom Banášom alebo oslava Svätojánskej noci.

Literárny večer s Jozefom Banášom

Po večeri v atmosfére minulého storočia bude najbližšia sobota 21. apríla v kaštieli venovaná nadšencom literatúry, dobrého vína a jedla. O návode ako prežiť medzi ľuďmi, svojich nových knihách a ďalších témach príde do Château Béla  porozprávať spisovateľ a majster pera Jozef Banáš. Súčasťou literárneho večera s názvom Humor ako spôsob prežitia je trojchodová večera doplnená studenými misami a posedenie pri pohári vína.

Svätojánska noc

Dejinami nadýchaný kaštieľ Château Béla zároveň pozýva stráviť najkrajšiu noc v roku – letný slnovrat – vo svojom čarovnom prostredí. Svätojánskej noci sa oddávna pripisujú magické vlastnosti a dodnes ju sprevádzajú oslavy a ľudové tradície.

Tak ako je zvykom, oficiálny začiatok leta sa v prostredí romantického kaštieľa premení na nezabudnuteľný zážitok. Neodmysliteľnou súčasťou letného slnovratu je aj oheň, ktorého čaro a mystiku priblíži ohňová šou. O zábavu počas večera sa postará živá hudba a DJ. Samozrejme, nemôže chýbať ani dobré jedlo vo forme rustikálneho bufetu so širokou ponukou.

Viac informácií na www.chateau-bela.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Obrazom: Nezabudnuteľné MENU v Château Béla
15
Galéria
Zdroj: Château Béla
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM