Adriana Banásová Rôzne

Nevyužívaná hala vo Vlčom hrdle dostane nový rozmer. Vznikne tam divadlo aj horolezecká stena

Nevyužívanú halu vo Vlčom hrdle prerobia podľa návrhu Slávky Mrázikovej, ktorá s ním zvíťazila v architektonickej súťaži vypísanej Bratislavským samosprávnym krajom (BSK). V hale vznikne divadlo, gymnastické ihrisko aj horolezecká stena.

Ilustračný obrázok k článku Nevyužívaná hala vo Vlčom hrdle dostane nový rozmer. Vznikne tam divadlo aj horolezecká stena
Zdroj: TASR

„Originálne spojila v návrhu aj kultúrne, aj spoločenské a aj športové využitie tejto opustenej haly. Návrh bol veľmi originálny a forma spracovania veľmi profesionálna,“ reagoval na víťazný návrh predseda BSK Pavol Frešo.

Do súťaže sa mohli so svojimi návrhmi zapojiť študenti stredných a vysokých škôl. Hala, ktorá sa má sfunkčniť, patrí SOŠ chemickej v bratislavskom Vlčom hrdle. O víťazovi súťaže rozhodla porota, ktorú tvorili aj odborníci na architektúru a stavebníctvo.

„Cieľom architektonickej súťaže bolo nájsť najlepší architektonický návrh, ktorý sa stane základom pre efektívne a originálne využitie nevyužívanej haly ručných prác SOŠ chemickej vo Vlčom hrdle,“ informoval BSK.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM