Adriana Banásová Rôzne

Nevšedné ubytovanie? Prečo nie. Hotely v našom meste majú rôznu podobu + FOTO

Netradičné, originálne či bizarné. Aj takéto máme v Bratislave. Reč je o hoteloch, ktoré sa svojím vzhľadom odlišujú od tých bežných – moderných. Pozrite si prehľad niekoľkých, ktoré sme v rámci nášho hlavného mesta označili za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedné ubytovanie? Prečo nie. Hotely v našom meste majú rôznu podobu + FOTO
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Austria Trend Hotel

Tí, ktorí v Bratislave žijú či pracujú, poznajú Obchodnú ulicu a jej okolie veľmi dobre. Ak mierite od tejto pešej zóny cez Poštovú ulicu smerom k Hodžovmu námestiu, nemôžete minúť budovu, ktorá pôsobí ako filatelistický album. Je ním Austria Trend Hotel.

Architekti vdýchli v tomto prípade hotelovému komplexu originálnosť a nechali na fasádu osadiť 24 známok, z ktorej každá by mala odrážať identitu ulice, kde je budova situovaná. Hotel je dobre viditeľný aj v noci, keďže jednotlivé „filatelistické kúsky“, ktoré mimochodom slúžia aj ako okná, sú dobre osvetlené. Za nápaditý dizajn a komfort si však musíte trochu priplatiť. Ceny sa pohybujú od 105 eur za noc.

Hotel Color

Veľmi pekným a zaujímavo architektonicky riešeným hotelom je Color, situovaný na Vajnorskej ulici v blízkosti lokality Zlaté piesky. Názov hotela dokonale korešponduje nie len z vonkajším vzhľadom budovy, ale aj s interiérom, ktorého izby sú podobne ako zovňajšok ladené do farebných tónov. Mestský typ hotela ponúka návštevníkom ubytovanie od 51 eur za noc. Ak budete teda kráčať po Vajnorskej, budovu určite neprehliadnete.

W hotel

Nie tak celkom bežným vzhľadom sa môže popýšiť W hotel situovaný v Devínskej Novej Vsi. Nápadité riešenie exteriéru bolo dokonca v roku 2012 ohodnotené ako jedno z víťazných v súťaži BEFFA (Building Efficiency Awards). Nešlo však len o estetické poňatie ale aj o energetickú úsporu. Trojhviezdičkový hotel, kde sa cena za noc pohybuje od 69 eur, má teda hneď dva pozitívne atribúty – príjemný vzhľad a je aj šetrný k energii.

Botel

Plavili ste sa už loďou po oceáne či mori? Túžite znovu zažiť bývanie na vode, no obťažuje vás morská choroba? Nezúfajte. Stačí, ak navštívite niektorý z botelov na Dunaji. Tieto hotely majú oproti plaviacej sa lodi výhodu, že vám určite nebude zle z ustavičného kolísania sa.

V Bratislave kotvia na brehu Dunaja rovno tri a sú nimi Fairway, Gracia a Marina. Všetky ponúkajú ubytovanie v skutočných kajutách, kde sa cena za noc pohybuje zhruba od 55 eur. Hoci v tomto prípade nejde o špecifický architektonický počin, predsa len bývať v centre mesta na lodi je určitou raritou.

Hotel Galéria

A napokon tu máme, čo sa architektúry týka, asi najzaujímavejší hotelový „kúsok“ v meste. Je ním hotel Galéria alebo ak chcete „Motýlí Dom“. Trochu bizarné riešenie vonkajšieho vzhľadu si určite všimne nejeden návštevník Bratislavy. A nie len turista. Hotel na seba upútal pozornosť aj rozličných prieskumov či zahraničných serverov, avšak nie práve kvôli pôvabnému architektonickému počinu.

Podľa cestovateľského portálu travel.aol.com patrí medzi desiatku najškaredších hotelov sveta, iné prieskumy majú zasa opačný názor, kde mu v zozname najunikátnejších stavieb planéty pridelili 45. priečku. Excentrický hotel je situovaný v blízkosti Hlavnej stanice a ponúka turistom ubytovanie od 27 eur za noc. Či je hotel pekný alebo škaredý však už necháme na posúdenie návštevníkov.

Netypické hotely v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM