Tomáš Stupavský Rôzne

Neviete ako stráviť Valentína? Máme pre vás tipy, kde v Bratislave môžete prežiť romantické chvíle

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbený premýšľajú ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj priamo v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ako stráviť Valentína? Máme pre vás tipy, kde v Bratislave môžete prežiť romantické chvíle
Zdroj: TASR

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo originálne? Nemáte v úmysle stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás desať tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju polovičku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka romantickými zákutiami Bratislavy poteší snáď každý pár.

1. Vychádzka na Bratislavský hrad

Hlavný symbol Bratislavy sa týči ponad celým mesto, čiže je to rozhodne miesto ako stvorené pre páry, ktoré chcú spojiť príjemnú prechádzku s krásnym výhľadom. Ak sa vydáte navštíviť hrad peši, odporúčame začať výstup priamo od historického centra, kde sa popri mestský hradbách dostanete na nádvorie, ktoré zdobí socha Svätopluka.

Tu sa vám naskytne nádherná panoráma na celú Bratislavu. Následne sa môžete ísť prejsť k Reštaurácií na Hrade, kde sa môžete pokochať pohľadom na historické centrum či Kolibu. Jedna rada, vyhnite sa rozkopanému areálu za hradom, pretože to vám na romantike veľmi nepridá.

2. Prechádzka po nábreží

Za ďalšie romantické miesto sa dá označiť bratislavské nábrežie. Ak sa vyberiete so svojou polovičkou do centra mesta, určite môžete stráviť pekné chvíle aj pri Dunaji.

V prípade, že začnete svoju prechádzku pri River Parku a utečiete tej hotelovo-kancelárskej výstavbe, ocitnete sa na vcelku príjemnej promenáde, kde budete stretávať ľudí venčiacich psov, bežcov, cyklistov, čiže dá sa tu vypnúť a nevšímať si, že po ľavej strane sa premáva jedno auto za druhým.

Pekné nábrežie sa nachádza aj pred Euroveou. Čiže, keď si odmyslíte, že sa vedľa vás nachádza veľké nákupné centrum, ticho a romantiku si môžete vychutnať aj na tomto mieste.

3. Devín

Devín patrí jedným k tým odľahlejším mestským častiam, teda ak si chcete odpočinúť od stresu a trocha vypnúť, miesto pod hradom je to pravé orechové. Kľud, ticho a romantické chvíle v krásnom prostredí. To všetko v Devíne nájdete.

Posedieť si môžete aj na lavičke odkiaľ môžete pozorovať rakúske brehy alebo miesto, kde sa spájajú rieky Dunaj a Morava. Okrem prechádzky pod hradom, máte šancu navštíviť jednu z najvýznamnejších historických pamiatok na Slovensku. Hrad Devín vám rovnako ponúkne nádherný výhľad na okolitú krajinu.

4. Bratislavské UFO

Vráťme sa naspäť do centra. Asi každý Bratislavčan pozná známu reštauráciu a rozhľadňu v jednom, ktorá nesie názov UFO. Ak ste ešte toto miesto nenavštívili, tak práve na Valentína to nemusí byť zlý nápad.

Prejsť sa Mostom SNP ponad Dunaj a následne sa vyviesť výťahom na zaujímavú rozhľadňu, myslíme si, že práve na sviatok zamilovaných je to vskutku originálny nápad.

5. Uličky v starej Dúbravke

Ak patríte k ľudom, ktorí obľubujú skôr okrajové periférie Bratislavy, tak 14. február môžete stráviť aj napríklad v mestskej časti Dúbravka. Niekomu sa môže zdať, že tam sú iba paneláky a električková trať, omyl! Pod Devínskou kobylou sa rozprestiera aj stará Dúbravka, kde sa nachádzajú rodinné domčeky, od ktorých vedie niekoľko cestičiek priamo do prírody. Pripadáte si tu, ako niekde na dedine.

Spojenie stromov a ticha, aj to má vskutku svoje čaro, čiže milovníci čerstvého vzduchu si tu vychutnajú aj romantické chvíle strávené vo dvojici.

6. Medická záhrada

V samom centre Bratislavy sa nachádza miesto, kde sa dá počas celého roka vypnúť a relaxovať. Prečo to nevyužiť aj na Valentína? V Medickej záhrade si môžete nájsť príjemné miesto, kde budete so svojou polovičkou osamote.

7. Sad Janka Kráľa

Najstarší park v Bratislave rovnako odporúčame ako miesto, ktoré má v sebe nádych romantiky. Stromy, lavičky, v súčasnosti zasnežené plochy, udržiavané chodníky, to všetko v sade nájdete.

Okrem toho, Sad Janka Kráľa má výbornú polohu. Do centra sa dostanete za niekoľko minút po Moste SNP alebo ak vás park omrzí, môžete sa prejsť popri spomínanom nábreží Dunaja, ale tentokrát z Petržalskej strany.

8. Slavín, Horský park

Pamätník sovietskych vojakov padlých počas druhej svetovej vojny na území Západného Slovenska, aj keď tento názov neznie veľmi romanticky, toto miesto sa stalo obľúbeným miestom všetkých Bratislavčanov. Prechádzka útulnými uličkami má niečo do seba.

Čiže vychádzka na Slavín a následné motkanie sa po Horskom parku, to vskutku nemusí byť zlý nápad. Každý zamilovaný pár si v týchto miestach určite príde na svoj kúsok romantiky.

9. Železná studnička

Prírodný areál, ktorý sa nachádza kúsok od Vojenskej nemocnice, je počas celého roka tým pravým miestom pre všetkých nadšencov športu a prírody. Nájdete tu množstvo bežcov, cyklistov, psíčkarov, či rodinky s deťmi.

Ale aj napriek tomu si dovolíme tvrdiť, že návšteva Železnej studničky nemusí byť na Valentína zlý nápad.

10. Historické centrum

Na záver sme si nechali naše historické centrum. Či už sa sem vydáte cez deň alebo večer, vždy to bude mať svoje čaro. Taká príjemná prechádzka po Hviezdoslavovom námestí, pri Dóme svätého Martina alebo starými uličkami, zaručene nesklame.

Je asi pravdou, že tento nápad by nebol veľmi originálny, ale aj osvedčené veci vedia toho druhého potešiť. A ak by vám už s vašou polovičkou bola na chladnom vzduchu zima , vždy sa môžete ísť zohriať do jedného z podnikov, ktorých je v centre naozaj dosť.

Prečítajte si tiež: Valentín sa dostane aj do nákupných centier. Na čo lákajú bratislavské chrámy konzumu?

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM