Nina Táborská Rôzne

Neviete ako si spestriť pracovný týždeň? Tieto podujatia vás v hlavnom meste čakajú už oddnes

Tento pracovný týždeň prinesie niekoľko zaujímavých podujatí. Bratislava24.sk vám prináša prehľad tých najzaujímavejších, ktoré vás v hlavnom meste čakajú už od pondelka.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ako si spestriť pracovný týždeň? Tieto podujatia vás v hlavnom meste čakajú už oddnes
Zdroj: Dnes24.sk

Večer s Adelou Banášovou: Trochu inak

Známa tvár slovenského šoubiznisu si do svojej vlastnej šou pozýva vždy výnimočných, originálnych a „trochu iných“ hostí. Inak tomu nebude ani tento pondelok. Adela dnes privíta Dominiku Kavaschovú, Alexandra Jakubča a Libora Malého. O hudobný program sa postará skupina Monikino Kino.

Pondelok / Slovenské národné divadlo – Činohra / 19:00 / 20, 15, 10, 5 eur

[fjúžn] Bratislová 12: Bratislava for All, All for Bratislava

Na ďalšej zo sérií diskusií o našej Bratislave sa budeme v rámci festivalu [fjúžn] zhovárať s cudzincami o tom, ako sa im tu žije a čo by na nej zmenili. Diskusia prebehne v anglickom jazyku.

Od 23. do 30. apríla 2015 organizuje Nadácia Milana Šimečku a pod záštitou primátora Bratislavy Iva Nesrovnala 10. ročník festivalu „Fjúžn“ , viac sa dozviete tu: Poskladať puzzle je občas hlavolam. Festival Fjúžn témou puzzle približuje mozaiku spoločnosti

Utorok / Dunaj˜ / 19:00

Kulturisti – pre silnejšiu kultúru

Kultúrni organizátori pripravili na stredu ďalšie diskusné stretnutie, kde sa okrem užitočných rád a tipov z praxe dozviete tiež to, prečo je dôležité nájsť správneho partnera nielen pre život, ale aj pre umelecké a kultúrne projekty. Ak neviete ako posunúť svoj nápad dopredu, cez hranice, kde hľadať, ako dohodnúť a úspešne zrealizovať medzinárodné spolupráce diskusia Kulturistov môže byť tou správnou voľbou presne pre vás.

Streda / A4 – priestor súčasnej kultúry / 18:00 / Vstupné: dobrovoľné

Umenie pre verejný priestor

Pravidelný formát moderovaných diskusií v Kunsthalle na námestí SNP je venovaný „Umeniu pre verejný priestor v koncepcii Niny Šoškovej“. Vo štvrtok sa môžete tešiť na hostí Viktora Fehera a Martina Kleibla. Umelci vám tentokrát predstavia dve podobné a predsa odlišné aktivity z prostredí panelákov a sídlisk na Slovensku.

„Diskusie sú postavené na umelcoch a ich výstupoch, autorských prezentáciách, organizáciách, umeleckých skupinách či individuálnych aktivistoch, ktorí majú k téme blízko,“ informujú organizátori.

Štvrtok / Dom umenia / Kunsthalle Bratislava / 17:00

Cvernovka – krst knihy

Prežila dve storočia, dve svetové vojny, niekoľko politických režimov a dodnes stojí pri Mlynských Nivách. Už 1. mája vychádza kniha Cvernovka, rozsiahla, 336-stranová publikácia, ktorá predstaví históriu významnej bratislavskej továrne na výrobu nití.

Piatok / Cvernovka / 17:00

Jarné Kapitulské dvory

Kapitulská ulica pre všetkých. V lokalite Kapitulskej ulice, Baxovej veže, Dome Albrechtovcov, Dome Čárskych a v otvorených dvoroch cirkevných organizácií a tiež v súkromných dvoroch sa už v piatok budú konať tradičné kapitulské dvory, s bohatým kultúrnym a umeleckým programom. Okrem prednášok, divadl,a spevu hudby a iných rôznych aktivít bude po prvý raz vystavený model sošky sv.Floriána – patróna hasičov.

Oživenie Kapitulskej ulice je občianske združenie, ktoré sa skladá z obyvateľov, vlastníkov a nájomcov nehnuteľností na Kapitulskej ulici.

Piatok / Kapitulská ulica / Bratislava / 10:00

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM