Tlačové správy

Nevidomá Veronika Bajnociová získala cenu za výtvarnú prácu Moja cesta na koni

Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice, a.s.), spolupracujú s Medzinárodným festivalom filmov pre deti a mládež v Zlíne a pri tejto príležitosti darovali dva pobyty v kúpeľoch ako hlavné ceny do súťaže zrakovo postihnutých detí a mládeže s názvom ,,Radosť tvoriť.“

Ilustračný obrázok k článku Nevidomá Veronika Bajnociová získala cenu za výtvarnú prácu Moja cesta na koni
Zdroj: Dnes24.sk

Jednu z hlavných cien získala v kategórii 8 až 11 rokov nevidomá 10 ročná Veronika Bajnociová, zo ZSI pre slabozrakých a nevidiacich v Bratislave, za jej výtvarnú prácu Moja cesta na koni. V rámci sprievodného programu jej 1.júna 2014 v Zlíne cenu slávnostne odovzdal výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice Ing. Jiří Dědek, MBA. Ako hlavnú cenu jej kúpele darovali päťdňový pobyt pre dve osoby vo vile Alpská ruža s polpenziou a štyrmi vstupmi do bazéna a vírivky v hoteli Jurkovičov dom.
Ďalšiu hlavnú cenu s rovnakým pobytom od Kúpeľov Luhačovice, získal v inej kategórii 14 ročný Jan Balloš, s očnou vadou praktická nevidomosť, zo ZŠ TGM Otrokovice, za prácu Moje cesty riadim sluchom. Túto cenu vyhral aj vlani a niekoľkokrát predtým. Informovala o tom organizátorka súťaže Iva Janálová.

,,Sme radi, že medzinárodná výtvarná súťaž vo výtvarnom prejave zrakovo postihnutých detí a mládeže RADOSŤ TVORIŤ našla ohlas aj na Slovensku a že sa jej slovenské deti zúčastňujú. Ukázalo sa, že cit pre krásu a talent majú deti bez rozdielu hraníc a zdravotného stavu. Tohtoročná výtvarná súťaž bola súčasťou 54. ZLÍN FILM FESTIVALU – Medzinárodného festivalu filmov pre deti a mládež v Zlíne a tradične má dobrý ohlas u publika i verejnosti. Pri tejto sprievodnej akcii som od samého začiatku a je až neuveriteľné, ako citlivo tieto deti vnímajú svoj svet a ako dokážu všetky svoje pocity vyjadrovať úplne inými zmyslami. Sama za seba k nim vyjadrujem obrovský obdiv a ich rodičom, pedagogickým pracovníkom potom ešte väčší. Nesmierne si vážim všetkých, ktorí tento veľmi zmysluplný projekt podporujú a som veľmi rada, že práve Kúpele Luhačovice medzi nich patria,“ povedala I. Janálová.

Kúpele Luhačovice sú Slovákmi najnavštevova­nejšími kúpeľmi v ČR, ročne sa ich tu lieči a rekreuje cca 1500. Kým dospelí klienti zo Slovenska si do Luhačovíc cestu dávno našli, slovenských detí sa tu zatiaľ lieči minimum, čo by sa mohlo v budúcnosti zmeniť. Hlavne pre malých pacientov trpiacich atopickým ekzémom a respiračnými ochoreniami, vrátane astmy, prináša pobyt v Luhačoviciach vynikajúce výsledky. Vítaní sú dokonca aj malí pacienti od 1,5 roka, ktorí sa na Slovensku liečia v kúpeľoch iba výnimočne. Deti si v Kúpeľoch Luhačovice liečia aj obezitu, choroby tráviaceho ústrojenstva a tiež kožné a onkologické ochorenia.

U dospelých kúpele liečia choroby dýchacieho ústrojenstva, porúch pohybového systému, tráviaceho systému, metabolizmu (cukrovku), choroby obehového ústrojenstva, onkologické ochorenia, nervové choroby. Pri kúpeľnej liečbe sa minerálne vody používajú na pitné kúry, inhalácie a prírodné minerálne kúpele. Celkom je možné poskytnúť cca 60 procedúr rôznych typov. Liečebné procedúry sú poskytované v kúpeľných hoteloch Palace a Jurkovičov dom a v 5 špecializo­vaných terapeutických zariadeniach. Spoločnosť Lázně Luhačovice, a. s. disponuje ubytovacou kapacitou 1300 lôžok v 7 hoteloch (z toho 500 lôžok v 4 hviezdičkových hoteloch), 10 penziónoch a 2 detských liečebniach. Služby poskytuje 520 zamestnancov, z toho je 17 lekárov a 170 osôb zdravotníckeho personálu.

Viac na : www.lazneluhacovice.cz , www.HotelAlexandria.cz

Nevidomá Veronika Bajnociová získala cenu za výtvarnú prácu Moja cesta na koni
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM