Rôzne

Neveríte na UFO? V Bratislave môžete vidieť dokonca dve

Reštauráciu UFO nad Mostom SNP zrejme pozná každý Bratislavčan. Na území hlavného mesta sa však nachádza ešte jeden "mimozemský objekt".

Ilustračný obrázok k článku Neveríte na UFO? V Bratislave môžete vidieť dokonca dve
6
Galéria
Zdroj: internet

Medzi mestskými časťami Vrakuňa a Podunajské Biskupice sa nachádza zaujímavosť, o ktorej vie len málokto. Na vyvýšenom kopčeku uprostred parku stojí konštrukcia lietajúceho taniera.

Symbol Medzijarkov

Autorom modelu UFA je akademický sochár Juraj Hovorka. Toto netradičné umelecké dielo bolo na terajšie miesto postavené v 70. rokoch 20. storočia a slúži ako poznávacie znamenie lokality Medzijarky.

Park na sídlisku Medzijarky sa rozprestiera medzi panelákmi na Bieloruskej ulici neďaleko známeho obytného domu Pentagon. Táto lokalita je známa pre problémy s narkomanmi či bezdomovcami, na čo doplatil aj unikátny model UFA.

UFO obnovili

Objekt sa postupne rozpadával, zdržiavali sa v ňou „pochybné indivíduá“, ktoré jeho hrdzavú konštrukciu postupne rozoberali. Priestor okolo, ako aj samotné UFO, sa stávali čoraz nebezpečnejšími. V roku 2014 sa UFO dočkalo rekonštrukcie.

O obnovu sa postarala mestská časť Podunajské Biskupice. V rámci rekonštrukcie boli vyplnené chýbajúce časti objektu, preleštený celý povrch UFA, odstránené staré betónové schody vedúce na kopec k atrakcii a kopec bol zatrávnený.

Ak sa vám nepodarí zahliadnuť lietajúci tanier na oblohe, môžete si prísť zblízka prezrieť aspoň ten v Podunajských Biskupiciach.

UFO v Podunajských Biskupiciach
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM