Nikola Richterová Futbal

Neuveriteľné: Na Tehelnom poli sa naozaj začali výkopové práce

Národný futbalový štadión v Bratislave je pre Slovensko jedna veľká športová hanba na medzinárodnej sfére. Hoci sa výstavba futbalového stánku na tomto mieste oznamovala už niekoľkokrát, stav pozemku je katastrofálny. Nový štadión by tu najnovšie mal stáť najneskôr do 31. decembra 2017.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľné: Na Tehelnom poli sa naozaj začali výkopové práce
Foto: Nikola Richterová / Zdroj: Dnes24.sk

Neporiadok a hanba, tak by sa dal označiť pozemok, ktorý nesie v Bratislave slávny názov Tehelné pole. Domáci futbalový tím ŠK Slovan Bratislava tu kedysi zažíval športové úspechy a fanúšikovia belasých boli na toto miesto patrične pyšní.

Ak sa však sem príde pozrieť zahraniční turista dnes, musí byť v šoku. Odpadky, smrad a schátraný plot. Takýto osud si veru toto miesto nezaslúži. Potešujúca tak bola včerajšia správa, ktorá sa objavila na oficiálnom webe ŠK Slovana, že na Tehelnom poli už začali výkopové práce.

Na miesto, ktoré bolo domovským stánkom najúspešnejšieho slovenského futbalového klubu sa tak opäť vrátili stavebné mechanizmy. Bratislavčania tak určite cítia nádej, že tentokrát sa už výstavba nepreruší a do 31. decembra 2017 tu bude stáť nový štadión.

"Ideme podľa plánu, začali sme výkopové práce. V tejto fáze vyvezieme zo staveniska niekoľko tisíc nákladných áut zeminy a sutín.“ oznámil pozitívnu správu pre web belasých majiteľ ŠK Slovan a investor výstavby Ivan Kmotrík.

Na Tehelnom poli sa začali výkopové práce
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM