Rôzne

Netreba sa báť: Hovorme o násilí nahlas!

Poznáte obete násilia alebo máte osobne podobnú negatívnu skúsenosť? Anonymná diskusia s odborníčkami vám pomôže nájsť cestu zo začarovaného kruhu.

Ilustračný obrázok k článku Netreba sa báť: Hovorme o násilí nahlas!
Zdroj: pixabay

Každý má právo byť šťastný! Aj obete domáceho a sexuálneho násilia môžu urobiť krok vpred a aj keď to nie je vôbec jednoduché, dá sa nájsť cesta ako sa vymaniť spod ťažkého bremena.

Ak máte pocit, že vo vašom vzťahu nie je niečo v poriadku a stali ste sa obeťou domáceho či sexuálneho násilia, možno si myslíte, že vám násilník môže ublížiť alebo vám nikto neuverí. Ak máte strach a obavy, nebuďte ticho, povedzte to nahlas!

Zlo sa dá zastaviť!

Ak poznáte obete násilia, alebo vy samy niečomu podobnému čelíte, príďte si vypočuj tri odborníčky aj obeť násilia, ktorá dnes už žije svoj vlastný dôstojný život. Na stretnutí sa dozviete, že podobne sú na tom aj iné ženy a naoko bezvýchodisková situácia sa dá riešiť.

„Všetko, čo poviete, zostane medzi nami, v anonymnom, bezpečnom a dôvernom priestore. Všetko sa dá, len je potrebné hovoriť o tom nahlas,“ pozývajú na stretnutie právnička Daniela Borzová, sociálna pracovníčka Ivana Klimentová a psychologička Žofia Szapuová, ktoré sa intenzívne venujeme právnej pomoci pre ľudí v núdzi, v rámci ktorej identifikovali potrebu hovoriť nahlas o násilí na ženách.

Počas diskusie HOVORME O NÁSILÍ NAHLAS, ktorá sa uskutoční 23. novembra 2017 o 18:00 hod. v Komunitnom centre ÚNIK na Ferienčíkovej ul. 5, sa budeme hovoriť o všetkých prostriedkoch zabezpečenia ochrany, nielen trestnoprávnych, ktoré má obeť násilia k dispozícii.

„Veríme, že táto odborná diskusia pomôže nájsť obetiam násilia odpovede na ich otázky, východisko z ich situácie a dá im nádej na lepší život,“ dodávajú organizátorky diskusie. Viac o ich právnej pomoci pre ľudí v núdzi sa dozviete TU.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM