Nina Táborská Kultúra

Netradičný jarmok, jesenná šarkaniáda aj jablkové hodovanie. Tento víkend je v Bratislave z čoho vyberať

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný jarmok, jesenná šarkaniáda aj jablkové hodovanie. Tento víkend je v Bratislave z čoho vyberať
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Program v Starej tržnici:

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Divadielko pre deti

V sobotu sa v tržnici bude konať aj pravidelné Divadielko pre deti, vďaka ktorému sa tí najmenší prenesú aj s Divadlom Baretka do sveta hudby. Sobota bude patriť interaktívnej rozprávke o hudobníkovi Adamovi, ktorého otec poslal do sveta hľadať tú najkrajšiu pieseň na svete.

Divadlo Baretka: Najkrajšia pieseň na svete

Rozprávka vhodná pre deti od 3 – 10 rokov

Účinkujú: Martin Hudec, Adam Kerďo

Sobota / Stará tržnica / 11:00 / vstup voľný

Pyré Soirée

Večer pri hudbe a kvalitných jablkových špecialitách na zahryznutie i zapitie. Začítajte sa do jablkových textov, vyskúšajte svoje zručnosti v jablkových hrách a ochutnajte pravú lisovanú šťavu z nepoznaných odrôd. Počas Pyré Soirée sa dozviete rôzne možnosti využitia jablka, spoznáte pestovateľov, odborníkov na jablká, predajcov, výrobcov ciderov a ďalších jablkových dobrôt. Lokálne bistrá a bary budú servírovať špeciality inšpirované jablkom, najmladší sa zabavia pri jabĺčkových hrách. Viac TU.

Pred tržnicou sa koná tiež: Ulicami Bratislavy sa nesie vôňa jedla. Bratislavčanov opäť spája pouličná kuchyňa

Sobota / Stará tržnica / 17:00 / vstup voľný

Dúbravský jarmok

Projekt Život vás v spolupráci s domom kultúry Dúbravka pozýva na druhý Dúbravský jarmok, ktorý sa uskutoční v sobotu 24. októbra. Akcia v dome kultúry Dúbravka bude zameraná na krásne ručne vyrábané výrobky, prírodné produkty a zdravé pochutiny, ktoré na tradičných jarmokoch organizovaných obcami nenájdete. Viac sa dočítate TU.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / 9:00 / vstup voľný

Burza starožitností Červený kameň

Milovníkov starožitností a nielen tých opäť už tento víkend čaká v predhradí Červeného Kameňa burza starožitností. Vybrať si budete môcť z bohatej ponuky mincí, medailí, známok, pohľadníc, odznakov, kníh, obrazov, grafiky, porcelánu…

Sobota / Hrad Červený kameň SNM / 07:30 – 12:00 / Vstup voľný

Petržalská baretka 2015

Celoslovenský festival humornej hudobnej a literárnej tvorby „Petržalská baretka“ je opäť tu! Jeho 3. ročník vyhlasujú Kultúrne zariadenia Petržalka, Národné osvetové centrum a skupina Lojzo. Viac sa dozviete TU.

Sobota / Dom kultúry Zrkadlový háj / 14:00 / Vstup voľný

Šarkaniáda na Kuchajde

V sobotu si na Kuchajde budete môcť vytvoriť vlastného šarkana, pričom papierový šarkan a všetky výtvarné potreby zdarma. Ako bonus každého čaká teplé granko zadarmo.

Sobota / Kuchajda / 14:00 / Vstup voľný

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Okrem toho sa konajú počas víkendu tiež:

Beh Devínskou kobylou oslávi 40. výročie. Na bežcov čakajú spomienkové plagáty aj tričká

V sobotu bude v Bratislavskom kraji otvorených 25 ateliérov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM