Nina Táborská Rôzne

Nestihli ste sa naraňajkovať doma? Skúste to na týchto miestach

Otravuje vás pripraviť si niečo chutné na raňajky, nekúpili ste večer čerstvé pečivo, nemáte ráno čas alebo jednoducho kuchyňa je váš nepriateľ. Váš žalúdok ale volá po výdatných raňajkách. Veď sú najdôležitejším jedlom dňa. Skúste sa naštartovať v niektorej z týchto reštaurácií.

Ilustračný obrázok k článku Nestihli ste sa naraňajkovať doma? Skúste to na týchto miestach
Zdroj: TASR

Aktuálny zoznam nájdete TU: Kam na raňajky v Bratislave: Sedem miest, kde môžete naštartovať svoj deň. Aj seba

Moods – Bakery nad Coffee

Moods netreba Bratislavčanom špeciálne predstavovať. Milé prevádzky nájdete hneď na niekoľkých miestach – na Michalskej, Košickej, vo Westend Square, v River Parku a na Hviezdoslavovom námestí. Dostanete tu chutné, plnohodnotné a vždy čerstvé raňajky.

V Moods Bakery and Coffee nájdete ráno bagety, chlebíky s pomazánkami, crostini, croissanty, rôzne zdravé (aj bezlepkové) koláčiky, chleby, žemle, slané aj viaczrnné pečivo. Ak patríte k milovníkom kávy, môžete vďaka vernostnému programu dostať za 10 káv jednu zdarma a potešia sa aj majitelia štýlových KeepCup pohárikov, ktorí si na každú kávu môžu uplatniť 20-percentnú zľavu.

Ak máte ráno chuť na dobré skutky, môžete si ku svojej káve kúpiť aj jednu navyše. Tú si niekto iný môže potom bezplatne vybrať. Moods na začiatok poskytlo 50 káv.

Otváracie hodiny / Po-Pia:

Michalská: 07:00

Košická: 07:00

Westend Square: 06:30

River Park: 07:00

Korzo: 07:00

Mondieu

Ani Mondieu vychýrené skvelými cheesecakes sa ráno nenechá zahanbiť. V ich raňajkovom menu si nájde každý to svoje. Domáce müsli, croissant, croissant so syrom a šunkou, vajíčka s pečivom na ľubovolný spôsob, čerstvý chlieb, bravčová šunka, prosciutto, plátkový syr, zapečený toast alebo domáci džem.

Otváracie hodiny / Po-Pia:

Panská: 07:30

Rannô Ptáča

Ide o ďalšieho člena rodiny Štúrovcov. Prevažne zdravé a určite chutné jedlo nájdete vo všetkých prevádzkach. Rannô Ptáča sa zobúdza skôr ako jeho súrodenci a ponúka raňajkové špeciality. Pre fajnšmekrov, pre klasikov, na slano aj na sladko.

Otváracie hodiny / Po-Pia:

Štefanovičova: 7:00

GreenTree Caffé

GreenTree Caffé má rovnako ako Moods hneď niekoľko prevádzok v hlavnom meste. Na raňajky je azda najlepšia na Štúrovej. I keď o tom by sa v súčasnosti dalo polemizovať. Každopádne je otvorená skôr ako ostatné. Okrem chutnej kávy si môžete na raňajky dopriať čerstvú bagetu, s tým čo máte najradšej. Prípadne, ani dobrý koláč nemôže byť na raňajky zlý.

Otváracie hodiny / Po-Pia:

Štúrova: 07:30

Goio Fresh Gallery

Päticu uzatvára petržalská reštaurácia, ktorej raňajkové menu schová do vrecka takmer všetky reštaurácie. Usúďte sami, na tomto si ráno môžete pochutnať: Acai s müsli, banánom a jahodami, ovsená kaša s ovocím a škoricou, biely jogurt s ovocím, medom a müsli, šunkovo – sýrová misa so zeleninou, vianočka s maslom, džemom, medom a krupičná kaša, bageta šunková, lososová a najrôznejšie toasty.

Otváracie hodiny / Po-Pia:

Lužná: 07:30

Alternatívy

Ak je váš pracovný čas flexibilný a ráno sa neponáhľate do kancelárie, môžete si skočiť napríklad do Dobre&Dobré na čerstvú bábovku, do Korza na Hviezdoslavovo námestie na výborný domáci chlebík vo vajíčku, do Môjho baru na skvelú pomazánku alebo ku Kubistovi na niečo neobvyklé.

Tieto podniky hoci ponúkajú aj pochúťky vhodné na raňajky otvárajú neskôr, čo pre pracujúceho človeka s pevnou pracovnou dobou nepripadá do úvahy. To však neznamená, že si nemôžete dať neskoršie raňajky či predčasný obed v príjemnom prostredí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM