Ľubomír Hudačko Samospráva

Nesrovnal vystúpil z SDKÚ, ale má plán: Na post primátora Bratislavy bude kandidovať ako nezávislý

Kandidát na primátora hlavného mesta Ivo Nesrovnal si bude financovať kampaň z vlastných zdrojov. Vystúpil zo strany SDKÚ--DS, ale má plán. Do boja o lákavý flek primátora pôjde ako nezávislý.

Ilustračný obrázok k článku Nesrovnal vystúpil z SDKÚ, ale má plán: Na post primátora Bratislavy bude kandidovať ako nezávislý
Zdroj: TASR

Od januára 2014 sa snažil vyrokovať čo najsilnejšiu a najširšiu stredopravú koalíciu ako alternatívu voči vláde Smeru-SD a súčasnému bratislavskému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi.

Tri mesiace pred voľbami sa nevedia dohodnúť

„Musím povedať, že som sklamaný. Z toho, že rozhovory sa točia takmer výhradne o rozdelení si mandátov, percent, stoličiek a vplyvu najmä v bratislavských podnikoch,“ uviedol Nesrovnal, ktorý je presvedčený, že 25 rokov po revolúcii sú takéto politické obchody a hry príčinou toho, že Bratislava vyzerá tak, ako vyzerá.

„Chápem, že kompromisy a dohody patria do komunálnej politiky, ale toto už je príliš. Zdá sa mi, že stranám neprekáža, že tri mesiace pred voľbami, sa nevedia na ničom dohodnúť a že im neprekáža ani to, že v Bratislave bude pokračovať vláda Smeru a pána Ftáčnika, bude pokračovať stagnácia a neriešenie problémov a naše mesto sa bude potácať ďalej bez vízie,“ dodal.

Odchod zo strany napokon oznámil

Nesrovnal ešte minulý týždeň tvrdil, že z SDKÚ-DS neodchádza. „Naďalej sa uchádzam o podporu širokej stredopravej koalície. Bratislava potrebuje vytvoriť silnú pravicovú koalíciu, aby sa nám podarilo vytvoriť čo najsilnejšiu alternatívu voči súčasnému ľavicovému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi,“ uviedol vtedy Nesrovnal. Nakoniec svoj odchod zo strany oznámil vo štvrtok 14.8. .

Okrem Nesrovnala oficiálnym kandidátom na šéfa bratislavskej samosprávy v novembrových komunálnych voľbách je súčasný primátor Milan Ftáčnik. Kandiduje ako občiansky kandidát, avšak nevylučuje ani podporu politických strán. Ďalšími sú nezávislý kandidát Milan Kňažko, ktorý má podporu KDH. Za primátora chce kandidovať aj fotograf Andrej Palacko a predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM