Tomáš Stupavský Samospráva

Nesrovnal už našiel „flek“ pre svoju sympatizantku. Tatiana Kratochvílová je nová hlavná dopravná inžinierka

Bývalá kandidátka na primátorku Bratislavy Tatiana Kratochvílová sa v komunálnych voľbách vzdala kandidatúry v prospech Iva Nesrovnala. Ten ju teraz odmenil významnou funkciou. Kratochvílová sa od 1. februára stala novou hlavnou dopravnou inžinierkou Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Nesrovnal už našiel „flek“ pre svoju sympatizantku. Tatiana Kratochvílová je nová hlavná dopravná inžinierka
Zdroj: TASR

Tatiana Kratochvílová chcela v komunálnych voľbách s podporou strany Sieť zabojovať o post primátorky Bratislavy. No napokon po nezhodách s Radoslavom Prochádzkom nepodporila ďalšieho kandidáta Milana Kňažka a rozhodla sa pre Iva Nesrovnala.

„Spoznávala som ho až na diskusiách počas kampane,“ písala o Nesrovnalovi Kratochvílová.

Od komunálnych voľbách neubehli ani štyri mesiace a nový primátor Kratochvílovú „odmenil“ postom hlavnej dopravnej inžinierky, ktorá v tejto funkcii nahradila Tibora Schlossera. Cieľom tejto zmeny je priniesť aktívnejší prístup do riadenia dopravných projektov.

Súčasné projekty sú v zlom stave

Bratislavská samospráva ešte v roku 2013 viaceré strategické projekty. Napríklad rekonštrukciu Starého mosta, úpravu Štúrovej ulice a vybudovanie prvej etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky.

„Vzhľadom na stav, v akom sa niektoré dôležité dopravné projekty nachádzajú, bolo nevyhnutné spraviť túto personálnu zmenu,“ povedal Ivo Nesrovnal.

Prečítajte si tiež: Nový Starý most je v sklze. Poskladáme sa všetci na 70-miliónovú rekonštrukciu?

„Výstavba nového Starého mosta je v sklze desať týždňov, obyvatelia a návštevníci Štúrovej ulice sú konfrontovaní s rozbitými a nefunkčnými priestormi a hrozí, že Bratislava príde o peniaze z Európskej únie. Nie je preto možné, aby bol post hlavného dopravného inžiniera bez zmeny. Bývalé vedenie tento finančne veľmi náročný projekt podcenilo a v súčasnosti už nemôžeme čakať,“ doplnil Nesrovnal.

Bohaté skúsenosti

Tatiana Kratochvílová v minulosti viedla oddelenie dopravy na Miestnom úrade Staré Mesto, ako aj cestné hospodárstvo na Magistráte hlavného mesta. „Od pani Kratochvílovej na tomto poste očakávam zlepšenie koordinácie projektu, zavedenie systému do komunikácie jednotlivých zložiek, ktoré sa na projekte podieľajú a prísnu kontrolu plnenia stanovených termínov,“ upresnil primátor.

„Dopravou sa zaoberám celý svoj profesijný život. Preto vnímam túto ponuku ako obrovský záväzok spraviť v prospech Bratislavy niečo, čo naozaj pomôže dopravnej situácii v našom meste,“ vyjadrila sa Tatiana Kratochvílová. Nová dopravná inžinierka sa chce venovať aj Ďalším dôležitým projektom ako sú problémy mestskej železnice, parkovacia politika či budovanie cyklotrás.

Personálna výmena je súčasťou viacerých opatrení primátora hlavného mesta, ktoré majú za cieľ dobudovať Starý most a električkovú trať do Petržalky, rovnako ako úpravu Štúrovej ulice.

Prečítajte si tiež: Podnikatelia sa zhodujú: Rekonštrukcia Štúrovej ulici nás doslova likviduje

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM