Rôzne Rôzne

Nespokojní učitelia opäť vyjdú do bratislavských ulíc, na zlú situáciu v školstve upozornia bubnovaním

Podujatie s názvom Bubnovačka organizuje Iniciatíva slovenských učiteľov (ISU) a začne sa o 16.00 h pred Pedagogickou fakultou na Šoltésovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Nespokojní učitelia opäť vyjdú do bratislavských ulíc,  na zlú situáciu v školstve upozornia bubnovaním
Zdroj: TASR

Nespokojní učitelia sa dnes opäť chystajú do centra Bratislavy. Tentoraz chcú na zlú situáciu v školstve upozorniť bubnovaním. Podobné akcie sa uskutočnia počas dnešného dňa aj v Žiline a Košiciach.

Podujatie s názvom Bubnovačka organizuje Iniciatíva slovenských učiteľov (ISU) a začne sa o 16.00 h pred Pedagogickou fakultou na Šoltésovej ulici. Odtiaľ by sa mal sprievod pohnúť smerom na Námestie SNP a okolo 17.30 h doraziť na Námestie slobody.

„Na bubnovačky pozývame všetkých, ktorým nie je ‚fuk‘ stav školstva – učiteľov, rodičov, detí, a predovšetkým študentov,“ informuje ISU na sociálnej sieti facebook. Záujemcovia si majú priniesť bubny, rapkáče, ale aj hrnce s varechami a plastové vedrá s palicami.

Časť vysokoškolských učiteľov je od 15. februára v ostrom štrajku. Do protestu sa pôvodne zapojila aj zhruba štvrtina pedagógov z Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktorá po niekoľkých dňoch štrajk ukončila a vrátili sa k svojim povinnostiam.

Štrajkujúci pedagógovia z vysokých škôl prebrali štafetu po Iniciatíve slovenských učiteľov (ISU), ktorá protesty prerušila, no ostáva v štrajkovej pohotovosti. Univerzity nezostali zatvorené. Na akademickej pôde sa diskutuje, konajú kultúrne podujatia či zhromaždenia akademickej obce.

Čítajte tiež: Jedinečná výstava Mor ho! z dielne študentov VŠVU podporuje štrajk učiteľov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM