Tomáš Stupavský Samospráva

Nespokojní Stupavčania môžu svoje podnety riešiť aj cez web Odkazprestarostu.sk

V priebehu prvých siedmich dní, počas ktorých sa mesto Stupava angažuje v projekte Odkazprestarostu.sk, nahlásili jeho obyvatelia deväť podnetov. Týkajú sa parkovania, nefunkčného osvetlenia i čiernej skládky.

Ilustračný obrázok k článku Nespokojní Stupavčania môžu svoje podnety riešiť aj cez web Odkazprestarostu.sk
Zdroj: TASR

Ako informuje mesto na svojom webe, do projektu sa zapojilo s cieľom zlepšiť komunikáciu pri riešení problémov, ktoré trápia Stupavčanov.

Stupava je jedným z takmer 80 miest, mestských častí a obcí, ktoré využívajú pri komunikácii týkajúcich sa občianskych podnetov projekt Odkazprestaros­tu.sk. Portál spustil v roku 2010 Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI). Inšpiroval sa pritom britským portálom FixMyStreet.com.

Za päť rokov existencie sa vďaka portálu podarilo vyriešiť takmer 6000 podnetov obyvateľov po celom Slovensku. Podnet možno nahlásiť priamo cez webstránku, ale aj prostredníctvom mobilných aplikácií, ktoré sú k dispozícii pre všetky operačné systémy.

Portál ponúka prehľad o riešených a neriešených nahlásených podnetoch na jednom mieste a zároveň možnosti na vzdelávanie obyvateľov, vysvetlenie náročnosti riešenia niektorých problémov, zákonných limitov či rozdelených kompetencií.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM