Tlačové správy

Neseďte doma, objavujte čaro Malých Karpát. Napríklad na ebajkoch...

Bývate v Bratislave či v jej okolí a vaše povinnosti či iné priority vám nedovoľujú spoznávať svoje okolie? Možno chyba, pretože Malé Karpaty sú také krásne, že ani neviete o čo prichádzate. Auto nechajte doma a vychutnajte si to celé spoločne so športovou náladou, ale bez driny. Na elektrobicykli!

Ilustračný obrázok k článku Neseďte doma, objavujte čaro Malých Karpát. Napríklad na ebajkoch...
Zdroj: Ebajk.sk

Elektrobicykle sú bicykle, kde môžete svojej slabšej kondícii pomôcť, aby ste vyšliapali na Biely kríž, Malý Javorník, Spariská, Vypálenisko, Kačín, Dračí Vrch či dokonca až na Košarisko. Na veľa týchto krásnych miest vedú kedysi tajné vojenské cesty, existujú však aj magické chodníčky, ktoré vyšliapali pravidelní cyklisti.

Začať je najťažšie

Vstať a ísť je rozhodnutie, za ktoré sa vám odmení vaše telo i duša. Strach z diaľky a výšky je vďaka elektrobicyklu pre vás okamžite rozplynuteľná položka. Najprv si to pokojne vyskúšajte cez požičovňu elektrobicyklov. Požiačať sa dá od pár hodín až niekoľko dní a spoznáte, kam sa vaše znovuobjavovanie môže posunúť. Už po približne treťom požičaní ebajku sa totiž kondične dostanete na úroveň, že si vaše telo začne spomínať na fyzickú záťaž z mladosti alebo väčšej aktívnejšej minulosti a veľmi rýchlo sa dostanete na úroveň potrebnú na zážitkové bicyklovanie. Ebajk totiž ponúka až štyri stupne asistencie motora a tak si sami regulujete pomoc pri šliapaní. Asistencia je v štyroch režimoch. Buď trénujete alebo si iba užívate Malé Karpaty. Ale dôležité je, že je to zábava.

Endorfíny bez veľkej záťaže

Už v poradí tretie ebajkovanie je naozaj magické. Možno skončí tak, že si budete chcieť ebajk kúpiť a možno vám bude stačiť iba občas Malé Karpaty pozdraviť na požičanom ebajku. Ale vaše víkendy sa stanú omnoho plnohodnotnejšie a garantujeme vám endorfíny vo vašom krvnom riečisti a šťastnejší život.

Ebajk nie je strašiak

Starostlivosť o ebajk je podobná ako o klasický bicykel. O pohon a baterku sa vám budeme starať my v pravidelných intervaloch a výrobca vám zaručuje veľmi dlhú životnosť. Sú na to už aj testy s výsledkom, že po 500 nabíjacích cykloch vykazujú e-batérie na elektrobicykloch stále zostatkovú kapacitu 70%. Zistil to Inštitút pre výskum silikátov (ISC vo Fraunhofe), ktorý zisťoval životnosť a procesy starnutia e-bike batérii vo svojich dlhodobých testoch. Výsledok teda je, že batérie sú výkonné ešte dlhšie, ako sa predpokladalo. Viac o princípe využívania energie z bateriek TU.

Tip na relatívne základný elektrobicykel: Haibike SDURO HardSeven SL 2016 limetka
Dynamický horský ebajk s pevným zadným rámom „eHardtail“ Stavaný pre dlhé túry na nespevnených lesných či poľných cestách. Presvedčí vás svojou tuhosťou a efektívnym prenosom hnacej sily pedálov a motora na jazdený povrch. Model SL má veľmi priaznivý pomer cena/výkon.
Pohon: Yamaha PW-System, 250Watt
Batéria Yamaha 400 Wh
Veľkosť kolies: 27.5″

Tip na ebajk pre náročnejších, ktorí si terén lesa už vedia poriadne vychutnať: Haibike SDURO AllMtn Plus 2016
Obratný, veľmi odolný, technologicky progresívny, celoodpružený horský elektrobike. Doplnený širšou pneumatikou 3palce, čo mu dodáva vysokú stabilitu a výbornú priľnavosť k podkladu. S odpružením 150mm a ladením má všetky skvelé vlastnosti modelov AllMountain. Využíva dvojprevodník vpredu a s ním 20 rýchlostí. Má veľmi kvalitnú výbavu. Je to absolútna novinka svetového trhu pre náročných skoro „enduro“ jazdcov.
Pohon: YAMAHA PW-System, 250Watt
Batéria Yamaha 400 Wh
Veľkosť kolies: 27,5″

Sieť nabíjacích bodov v Malých Karpatoch

O dlhší a zábavnejší výlet sa vám postará i ebajk connect, sieť vybraných reštauračných a bufetových zariadení na cyklochodníkoch v Malých Kaprpatoch, kde majú nabíjačky, ktoré dobijú vaše minuté baterky. Vo svojej jazde môžete pokračovať ešte ďalej a nie ste obmedzení dojazdom baterky.

Dnes tvorí Sieť už sedem nabíjacích staníc: Chata Korenný vrch na Pezinskej Babe, Chata Zapadnutý kút na Košariskách, Penzión Ivica v Marianke, Biely kríž nad Račou, Reštaurácia Café Korzo vo Svätom Juri, Hotel Divoká Voda pri Vodnom diele Čunovo a ebajk centrum v Bratislave. Mapa s GPRS súradnicami a pokyny k nabíjaniu nájdete TU. Služba je pre elektrocyklistov zdarma.

Mapku nabíjacích bodov nájdete v galérii po kliknutí na titulnú fotku.

Viac o elektrobicykloch, predajni, požičovni, servise a zaujímavosti: www.ebajk.sk Facebook stránka s novinkami, zábavou a denným životom ebajkerov: www.facebook.com/ebajk

ilustračné foto: Jožka Černý

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Neseďte doma, objavujte čaro Malých Karpát. Na ebajkoch...
6
Galéria
Zdroj: Ebajk.sk
Zdroj: Ebajk.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM