Nina Táborská Samospráva

Nepovolených vjazdov a stojacich áut v historickom centre Bratislavy ubudne

Radoslav Števčík vydal rozhodnutie, ktoré má zlepšiť aktuálnu dopravnú situáciu v pešej zóne. Rozhodnutie spresňuje podmienky vjazdov aj parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Nepovolených vjazdov a stojacich áut v historickom centre Bratislavy ubudne
Zdroj: TASR

Obyvateľov, podnikateľov aj zásobovanie čakajú prísnejšie kontroly aj pravidlá vjazdov a parkovania v pešej zóne. Vyplýva to z rozhodnutia starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka.

Na dodržiavanie pravidiel budú dohliadať inšpektori verejného poriadku, intenzívnejšie kontroly prisľúbila aj mestská polícia.

„V prípade zistenia neplatnosti oprávnenia, zneužitia oprávnenia k vjazdu alebo prekročenia jeho rozsahu, má príslušník mestskej polície alebo inšpektor verejného poriadku právo toto oprávnenie odňať,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

V prípade, že dôjde k nejakému porušeniu a držiteľ oprávnenia nebude pri vozidle, inšpektori či polícia spíšu záznam. Na základe toho miestny úrad vodiča upozorní a pri opakovanom zistení bude musieť dotyčná osoba toto oprávnenie vrátiť. Ak sa tak nestane, vozidlo už nebude mať naďalej povolený vstup do centra a mestská časť sa môže rozhodnúť, že oprávnenie už nevydá vôbec.

Rozhodnutie starostu sa týka nasledujúcich ulíc v historickej časti mesta:

  • Michalská, Ventúrska, Sedlárska, Strakova, Kapitulská, Klariská, Na vŕšku, Farská, Prepoštská, Úzka, Rybné námestie, Rudnayovo námestie, Panská, časť Laurinskej od Rybárskej brány po Nedbalovu, Radničná, Rybárska brána, Baštová, Biela, Zelená, severná časť Hviezdoslavovho námestia; s vjazdom a výjazdom v južnej časti Hviezdoslavovho námestia,
  • Františkánska, Františkánske námestie, Zámočnícka, Hlavné námestie; s vjazdom a výjazdom cez Františkánsku u­licu,
  • časť Nedbalovej ulice od Klobučníckej po Laurinskú a časť Laurinskej od Nedbalovej po Námestie SNP s vjazdom a výjazdom cez Nedbalovu od Klobučníckej ulice,
  • dunajská promenáda od Starého mosta po most Lafranconi.

Rozhodnutie je účinné od 1. februára. Povolenia na vjazd a parkovanie v pešej zóne vydáva Centrum služieb občanom na Vajanského nábreží 3 v stránkových hodinách.

Prečítajte si tiež: Väčšina mestských častí je za jednotnú parkovaciu politiku. Starostovia s mestom podpíšu memorandum

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM