Tomáš Stupavský Rôzne

Nepekný plot spred Eurovei konečne zmizol. Nevyzerá to lepšie?

To, že nákupné centrá sú obľúbeným miestom pre mnohých Bratislavčanov, je už známy stereotyp. Niektorí ľudia ich navštevujú denno-denne. Rovnako tak aj Euroveu. No všimli ste si pri tomto nákupnom centre nejakú zmenu?

Ilustračný obrázok k článku Nepekný plot spred Eurovei konečne zmizol. Nevyzerá to lepšie?
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Na ľavom brehu Dunaja v blízkosti novej budovy SND sa nachádza obchodné centrum Eurovea. Funguje už od roku 2010 a hneď od začiatku sa nákupná zóna stala frekventovaným miestom, kam chodia Bratislavčania nakupovať alebo tráviť voľný čas.

Ľudia sa sem vyberú buď autom, MHD alebo peši. Blízke Vajanské nábrežie a Dostojevského rad už dlhšiu dobu „zdobia“ robotníci, ktorí pracujú na úprave tamojších komunikácií. To vám dáva pocit, že keď idete k Eurovei idete skôr na stavenisko.

Navyše donedávna pri nákupnom centre zakrýval obrovskú plochu modrý plot, ktorý takisto prispieval k neatraktívnemu vzhľadu celej lokality. No tento týždeň sme si všimli, že ohradenie, ktoré sa nachádzalo rovno za zastávkou MHD Malá scéna zmizlo.

Veľké parkovisko

V súčasnosti sa tak priamo pri Eurovei rozprestiera obrovská plocha, na ktorej sa nachádza parkovisko.

„Určite to teraz vyzerá lepšie a priestrannejšie ako predtým. Navyše ľudia nemusia celú plochu obchádzať, ale môžu ísť krížom,“ povedala študentka Lucia.

V celom centre Bratislavy je veľkým problémom parkovanie. Preto ďalšie nové odstavné plochy by určite padli vhod. Zatiaľ pred vstupom na parkovisko je rampa a značka s vyhradeným parkovaním.

Snažili sme sa zistiť, komu celý priestor patrí, ale márne. Nepatrí ani Eurovei a spoločnosti Ballymore properties s.r.o (je uvedená na dopravnej značke) sme sa nedokázali dovolať. S rovnakou otázkou sme oslovili aj mesto a na ich vyjadrenie stále čakáme.

Snáď majiteľ parkoviska pristúpi k pozitívnemu kroku a povolí parkovanie aj pre verejnosť.

Prečítajte si tiež: Pripravte si pevné nervy! Opravy na nábreží spôsobia meškanie MHD

Parkovisko pred Euroveou
10
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM