Adriana Banásová Šport

Neobsedíte vo voľnom čase? Príďte si odbehnúť za svoju mestskú časť!

Bratislavská bežecká komunita si opäť raz príde na svoje a to 3. septembra na Železnej studničke. adidas District Battle Run bude „verbovať“ bežcov k odbehnutiu 10 kilometrov. Nepôjde však o klasický beh.

Ilustračný obrázok k článku Neobsedíte vo voľnom čase? Príďte si odbehnúť za svoju mestskú časť!
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavným zámerom usporiadateľa je „rozbehať“ Bratislavu, podporiť jej bežeckú komunitu, zlepšiť podmienky na behanie, a to netradičným podujatím. Nejde tu totiž len o beh ako šport, ale aj o silný socializačný charakter.

Známe mená zaodeté do bežeckej obuvi

Tento krát sa pobeží za svoju mestskú časť. Podujatie nie je v Bratislave už žiadnou novinkou- svoj úspešný „debut“ absolvovalo na jar tohto roka, kedy sa zúčastnilo viac ako 300 pretekárov. Za účasti ambasádorov Mateja „Sajfu“ Cifru, Dagmar „Didiany“ Dianovej, Jána Mečiara či Martina Šmahela tak spolu odbehli 3170 kilometrov.

Tentoraz budú taktiež na čele každého z mestských častí stáť ambasádori z radov známych mien, ktorí spoločne vyštartujú o 18– tej hodine. Na trati sa tak bežci budú môcť stretnúť s hokejistom Ladislavom Nagym, Dominikou Dadíkovou – moderátorkou Európy 2, moderátorkou TV JOJ Danou Strculovou, fitness trénerom Martinom Šmahelom, profesionálnym bežcom Viktorom Bielikom a ďalšími.

Počet kilometrov odbehnutých spoločne

Štart akcie bude na Partizánskej Lúke pri Ultra Boost centre od 16-tej hodiny. Čas, za ktorý jednotlivec odbehne danú trasu nie je dôležitý. Vyhráva tá mestská časť, ktorá bude mať o 20.00 na svojom konte odbehnutých najviac účastníkov a najviac kilometrov. Bude napínavé sledovať, ktorá mestská časť zvíťazí, a získa tak opäť vyznačenie bežeckej trate.

Zaujímavosťou je, že tento krát sa pobeží cez pracovný týždeň v popoludňajších hodinách, na začiatku jesennej bežeckej sezóny. Motiváciou na účasť bude aj darček pre prvých 30 bežcov z každého obvodu, ktorí získajú tričko, a medaila pre každého bežca.

adidas District Battle Run
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM