Rôzne

Nenechajte si ujsť prvé verejné saunovanie v bratislavskej MHD

Príďte na verejné saunovanie v bratislavskej MHD. Piatok bude na to ako stvorený!

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť prvé verejné saunovanie v bratislavskej MHD
7
Galéria
Zdroj: Facebook

V tomto týždni nás zasiahli poriadne horúčavy a inak to nebude ani počas nasledujúcich dní. Hodnoty na teplomeroch ukážu v piatok tropických 40 stupňov Celzia. Jazda v MHD bez klimatizácie je v takéto dni poriadne horúca.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) má dva typy klimatizovaných vozidiel. Tie, v ktorých sa klíma zapína automaticky akonáhle vonkajšia teplota presiahne 24 stupňov a tie, v ktorých ju vodiči zapínajú na základe centrálnej výzvy dispečingu. Napriek tomu však stále nájdeme aj také, v ktorých sa pre horúčavy nedá vydržať.

Dusno v MHD

Svoje o tom vie každý, kto využíva služby bratislavskej MHD. Každodenná realita Bratislavčanov v MHD môže vyzerať aj takto: Hneď pri nástupe do preplneného vozidla vás ovalí dusno rozpínajúce sa v neklimatizovanom autobuse. O neznesiteľnom smrade valiacom sa spod paží spolucestujúcich nehovoriac.

Ak ste osoba nižšieho vzrastu a máte to šťastie, že vo vašej tesnej blízkosti stoja vyšší a mohutnejší ľudia, máte čo robiť, aby ste sa vyhli vzájomnému „ovoniavaniu sa“.

Po minúte v neklimatizovanom trolejbuse z vás začne tiecť a vy tak nedobrovoľne prispejete k „idylickej“ atmosfére v MHD. Kým autobus zastaví na cieľovej zastávke, z vozidla vystúpite ako zmoknuté a roztečené káčatko. Ak vás po takejto jazde čaká ešte nejaké stretnutie, radšej ho presuňte.

Verejné saunovanie

V posledný pracovný deň v týždni však budeme cestovať v MHD tak trošku nezvyčajne – v plavkách. Po sociálnej sieti sa šíri verejná udalosť Prvé verejné saunovanie v bratislavskej MHD, na ktorej potvrdilo účasť už viac ako 150 ľudí.

Jediné, čo si so sebou musíte priniesť, sú plavky, uterák a plážové papuče. Akcia je spoplatnená lístkom na MHD vo výške 0,90 / 0,45 eur, bezplatné saunovanie si môžu užívať deti mladšie ako 6 rokov, sprievodca držiteľa preukazu ŤZP-S, vrátane invalidného vozíka alebo vodiaceho psa, sudcovia Ústavného súdu SR a držitelia SeniorPasu.

piatok / 17:00 hod. / Mlynské nivy, zastávka linky č. 21

Cestovanie v MHD v lete
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM