Kultúra

Nenechajte si ujsť obľúbené Jablkové hodovanie v bratislavskom regióne

Sladké i slané koláče, polievky, nápoje a mnoho ďalších špecialít z jabĺk. To všetko vás čaká už túto sobotu v mestách a obciach Bratislavského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť obľúbené Jablkové hodovanie v bratislavskom regióne
6
Galéria
Zdroj: TASR

Milovníci jablkových produktov sa majú na čo tešiť. Už túto sobotu 7. októbra sa uskutoční tradičné podujatie venované jablkám a všetkých dobrotám z nich vyrobených.

Dobroty z jabĺk

Jablkové hodovanie ponúka návštevníkom špeciality v podobe sladkých i slaných koláčov, netradičných polievok, ťahaných štrúdlí, mixovaných jablkových produktov, kompótov a mnohých ďalších špecialít.

Okrem ochutnávky jablkových pokrmov si môžete kúpiť receptár zostavený z pripravovaných dobrôt, urobiť zásobu chutných jabĺčok na dlhé zimné mesiace alebo nakúpiť zdravé jablčné mušty. Podujatie je zároveň doplnené zaujímavým kultúrnym programom.

Vôbec prvé Jablkové hodovanie sa konalo v roku 2008 v Modre. Postupne sa však pridali ďalšie obce a mestá Bratislavského kraja. Podujatie poukazuje na to, že v Podkarpatskom regióne nie je typické len hrozno a víno, ale aj jablká, rovnako ako na Záhorí nie je typická len kapusta.

Kam môžete zavítať

Tento rok sa Jablkové hodovanie uskutoční v bratislavských mestských častiach Nové Mesto (v Novej tržnici a vo Fresh Markete), Rača, Devínska Nová Ves, Petržalka, Vajnory, a taktiež v Modre, Pezinku, Svätom Jure, Limbachu, Senci, Dunajskej Lužnej a v Jablonovom. Kompletný program v jednotlivých mestách a obciach nájdete TU.

Podujatie organizuje Bratislavský samosprávny kraj spolu s Malokarpatským osvetovým strediskom a Národnou sieťou rozvoja vidieka.

Ilustračný obrázok

Zdroj: YouTube.com
Jablkové hodovanie
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM