Rôzne

Nenechajte sa oklamať slnečnými lúčmi. Februárová "jar" je zradná

Jar sa nezadržateľne blíži a v posledných dňoch nás prekvapilo aj príjemné slnečné počasie. Nenechajte sa však oklamať, doplatiť na to môže vaše zdravie.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte sa oklamať slnečnými lúčmi. Februárová "jar" je zradná
4
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Kto by sa netešil na príchod jari? Posledné dni nám toto ročné obdobie trocha pripomenuli. Najmä okolo obeda mnohých prekvapilo príjemné teplé počasie. To však môže byť zradné.

Nepodceňte obliekanie

Teploty okolo 10 stupňov Celzia nás čakajú aj v najbližších dňoch, v budúcom týždni sa dokonca oteplí. Príjemné teploty však pocítite len počas dňa, v noci opäť prituhne a v ranných hodinách treba počítať aj s mínusovými teplotami. Preto by sme počasie nemali podceňovať a obliekať sa primerane na aktuálne ročné obdobie.

V tomto období je najvhodnejšie obliekať si viacej vrstiev oblečenia, ktoré si môžeme v priebehu dňa vyzliekať. Nie je totiž dobré ani to, keď sme veľmi naobliekaní. Počas poludnia sa môžeme spotiť, ofúkne nás vietor a prechladnutie je na svete. Ako predísť chrípke či prechladnutiu, sa dozviete TU.

Pozor na hmly

Meteorológovia v tomto období upozorňujú na veľké teplotné rozdiely. Kým počas dňa by mnohí najradšej odhodili svoje kabáty, keď slnko začne zapadať, teplota začne okamžite klesať.

Februárové počasie so sebou prináša aj ranné hmly. „Vodiči by mali byť na cestách opatrní. Na mnohých územiach sa môže vyskytovať hmla, čo môže byť nebezpečné pre dopravu,“ varuje Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Ilustračný obrázok

Počasie v Bratislave
4
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM