Nina Táborská Rôzne

Neviete čo s načatým víkendom? Skúste niečo nové z tohto programu

Obľúbený deň v týždni je tu a s víkendom prichádzajú aj plány, ako stráviť dni voľna. Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola už oddnes. Nudiť sa rozhodne nebudete.

Ilustračný obrázok k článku Neviete čo s načatým víkendom? Skúste niečo nové z tohto programu
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Piatok

Improliga

Improvizovanie vie byť zábavné ako pre hlavných aktérov, tak aj pre divákov. V Divadle v Karlovej Vsi sa uskustoční už dnes súťaž v improvizovaní. Divadlo tvoria mladí profesionáli, ktorí skončili VŠMU túžia robiť divadlo podľa vlastného gusta. Práve divadlo na zastávke dáva priestor všetkým mladým umelcom. Podporuje ho MČ Karlova Ves.

19:00 / Divadlo na zastávke

Cafe session č. 1

„Večer v improvizovanej kaviarni v srdci divadla.“ Večer začína koncertom Dana Heribana, pokračuje jam session mladých hudobníkov okolo TICHA a do tretice sa o tichu môžete rozprávať aj vy. Večer bude totižto o “tichu v meste” a predstaviť môžete svoje miesta v Bratislave, ktoré vnímate ako tiché.

19:00 / Ticho a spol.

Latin Night

Viete kde je nové Korzo? V novej kaviarňo-reštaurácii s výhľadom priamo na historickú budovu SND sa pre veľký úspech bude konať Latino noc plná skvelej hudby, dobrých drinkoch v príjemnej atmosfére.

20:00 / Korzo

Sobota

Trh – Piac – Markt

Prvý tohtoročný Trh v Starej tržnici je tu! Už tradične ponúkne sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy. Predstaví šikovných, kreatívnych ľudí a ich produkty, a ako inak, očarí vás v jedinečných priestoroch Starej tržnice. Prídu aj nováčikovia!

10:00 / Stará tržnica

TUTO

Multifunkčný priestor TUTO v rámci potravinového trhu TRH – PIAC -MARKT privíta veľkých a najmä malých na obľúbenej akcii – Tvorivé dieľničky pre všetky detičky. Neposedné nožnice v ich rukách budú mať za úlohu pripraviť fašiangové masky a fašiangovú výzdobu. V nedeľu program v TUTO pokračuje špeciálnym fašiangovým kinom, kde sa vašim ratolestiam predstavia klasické, česko-slovenské rozprávky nášho detstva.

10:00 / TUTO

Čau o piatej

V sobotu o piatej treba oddychovať, tak prečo sa nezastaviť na trocha kultúry v kníhkupectve alebo priamo na ulici? Kníhkupectvo Kolomana Kertésza Bagalu každý deň predstavuje jedinečnú sériu literárnych stretnutí pod názvom „Čau o piatej“. V sobotu bude čítať Ingrid Hrubaničová číta Stanislava Rakúsa. Číta sa každý deň o piatej, aj počas víkendov.

17:00 / Kníhkupectvo KK Bagala

Nedeľa

Siesta v galérii: Svetlo na hrane

Po dobrom nedeľnom obede ísť na prechádzku do SNG nemusí byť zlý nápad. Žiadna veľká aktivita, dávka kultúry a niečo nové v podaní lektora, ktorý vás prevedie celou výstavou. Hlavnú úlohu na výstave „Svetlo na hrane“ zohráva fotografia modernej architektúry ako samostatná téma v rámci dejín slovenskej fotografie aj v oblasti architektonickej tvorby.

15:00 / / Slovenská národná galéria Bratislava

Nedeľný Terezkin Blšák

Tradičný susedský blšák, na ktorý prinesiete veci, čo vám už neslúžia a odídete s niečim, čo využijete. Na výmenu či predaj môžete priniesť čokolvek. Knihy, platne, hudobné nástroje, hračky, oblečenie, bižutériu, handmade výrobky alebo domáce koláče. „Chladničky a pračky či podobnú sloniu výbavu domácností len v podobe letáčika.“

15:00 / Praotec music bar, Panenská 27

Swingová tančiareň

Charleston, Lindy Hop, Boogie-Woogie. Hovoria vám niečo tieto tanečné štýly? Potom by ste si nemali nechať ujsť v poradí 2. tančiareň swingového projektu B-Swing. Skvelá nálada, swingová hudba a umenie menom tanec. Roztancujú vás swingové výbery lektorov z B-Swing a zábavu rozvíri kvarteto The JazzCake.

19:00 / Bistro St. Germain

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM